Happy Drinks: Danger

Dit is echt een groepsdrankje. Wie durft? Danger zijn drie smaakshots per persoon. Elk glaasje in één keer opdrinken. Begin bijvoorbeeld met het koriandershot (bitter), dan het sinaasappelshot (zuur) en als laatste het gepeperde bosvruchtenshot (heet). Haak niet halverwege af. Ga door. Het is een waar smaakavontuur.
Dit is écht Heftig. Je gaat door het SmaakParadijs, maar eindigt in een SmaakHel.

Categorie: Strenght

Ingredienten 

• Hot: 45 cc roodfruitsapje met 1/8 – 1/4 Spaanse peper (afhankelijk van
de sterkte van de peper)
• Bitter: 25 cc Tonic, 20 cc grapefruitsap en 10 blaadjes koriander zonder
steel
• Zuur: 30 cc sinaasappelsap, 10 cc citroensap en 5 cc appelazijn

Opmerking: de exacte hoeveelheid van de drankjes hangt af van de exacte maat van het shotglas.
Glas: Elk drankje in een apart shotglaasje
Mengtechniek: blenden
Garnituur: Een Spaanse peper, een partje citroen en een blaadje koriander

Bereidingswijze

Hot: Maal de Spaanse peper met wit en zaadjes tot status zeer fijn. Dit kan met een staafmixer (het roodfruitsap mee mixen) of met een keukenmixer (het roodfruitsap mee mixen) of vijzel. Bij het gebruik van een vijzel na het wrijven het roodfruitsap mengen. Vul een shotglas tot aan de rand. Garneer met een Spaanse peper.
Bitter: Pureer met een staafmixer of met een keukenmixer de tonic, grapefruitsap en de blaadjes koriander zonder steel. Vul een shotglas tot aan de rand. Garneer met een blaadje koriander.
Zuur: Meng het sinaasappelsap, citroensap en appelazijn. Vul een shotglas tot aan de rand. Garneer met een partje citroen.
Serveer de drie glaasjes op één schaaltje. Eén schaaltje is voor één persoon. De drie glaasjes zijn namelijk samen de Happy Drink Danger.

Tv-kok Pierre Wind ontwikkelde Happy Drinks: Het is geen fris, het is geen alcohol, het is alcoholvrij met een kick. Een nieuwe categorie in het alcoholvrije aanbod.
Pierre bracht tijdens de 30-dagen actie van IkPas een bezoek aan de studio van Radio Veronica en maakte daar in het kader van IkPas voor dj Lindo Duvall 3 Happy Drinks. Bekijk hier het filmpje!

Gerelateerd

Belvoir Ginger Spice

Iedere week verrast D-drinks ons met een recept dat je verlangen naar een alcoholische versnapering -hopelijk- op slag doet verdampen. Het vinden van een eigen alcoholvrij succesnummer kan best even…
Lees meer

Maté ijsthee

Wat is maté?  Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De jonge blaadjes van de Matéplant worden gedroogd en vervolgens fijn gemalen. De…
Lees meer

Ice tea – 2

De lekkerste ice tea maak je zelf. Er zijn 2 methoden voor het bereiden van verse ice tea, de snelle methode hot brew en de langzame methode cold brew. Voor…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat