Happy Drinks: Sinaasappelsap met een bite

Dit drankje doet het goed aan de bar of in de discotheek. Of als aperitief. Als je niet wist dat dit een alcoholvrij drankje is, dan zou je zomaar kunnen denken dat er wel alcohol in zit. Het heeft namelijk dezelfde typische moeilijk definieerbare smaak. Bij de eerste slok denk je waarschijnlijk ‘oei’ of iets in die trant, maar gaandeweg kun je er zomaar van houden. Het proberen waard. Trouwens, absoluut een drankje voor wanneer de zon schijnt.

Ingrediënten

Halve limoen
2 afgestreken eetlepels rietsuiker
10 á 15 cc sushi azijn (kwart/half klein glaasje Japanse rijstazijn)
50 cc sinaasappelsap
Crushed ijs

Glas: In een shortdrinkglas
Mengtechniek: Builden
Garnituur: Drie op maat afgeknipte rietjes en een roerstaafje

Opmerking: bij de bereiding van deze Happy Drink is het aan te bevelen om een muddler te gebruiken (dit is een stampertje van pokhout). Het kan natuurlijk ook met een ander stampertje, als hij maar stevig is.

Bereidingswijze

Snijd een halve limoen in 4 stukjes. Doe de stukjes limoen samen met de rietsuiker in het glas. Plet, met een draaiende beweging, met het stampertje de limoenstukjes zodat het sap zich vermengt met de suiker. Voeg de sushi azijn en het sinaasappelsap toe. Vul het glas tot aan de rand op met crushed ijs. Steek er drie op maat afgeknipte rietjes en een roerstaafje in.

Tv-kok Pierre Wind ontwikkelde Happy Drinks: Het is geen fris, het is geen alcohol, het is alcoholvrij met een kick. Een nieuwe categorie in het alcoholvrije aanbod.
Pierre bracht tijdens de 30-dagen actie van IkPas een bezoek aan de studio van Radio Veronica en maakte daar in het kader van IkPas voor dj Lindo Duvall 3 Happy Drinks. Bekijk hier het filmpje!

Gerelateerd

Belvoir Ginger Spice

Iedere week verrast D-drinks ons met een recept dat je verlangen naar een alcoholische versnapering -hopelijk- op slag doet verdampen. Het vinden van een eigen alcoholvrij succesnummer kan best even…
Lees meer

Maté ijsthee

Wat is maté?  Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De jonge blaadjes van de Matéplant worden gedroogd en vervolgens fijn gemalen. De…
Lees meer

Ice tea – 2

De lekkerste ice tea maak je zelf. Er zijn 2 methoden voor het bereiden van verse ice tea, de snelle methode hot brew en de langzame methode cold brew. Voor…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat