Appel venkel verwennerij

Voor 4 glazen

Ingrediënten 

  • appel 1
  • venkel (met venkelgroen) 4 stengels
  • citroensap 3 el
  • appelsap 250 ml
  • venkelzaad ½ el
  • spuitwater 1 l
  • suiker 100 g

Bereidingswijze

  1. Kneus het venkelzaad in een vijzel. Zet een kookpot op het vuur met 100 milliliter water, de suiker en het venkelzaad.

2. Breng aan de kook en laat koken tot de suiker volledig gesmolten is. Haal van het vuur en laat afkoelen. Giet door een fijne zeef. Spoel de appel en snij hem in flinterdunne schijfjes. Spoel de venkelstengels.

3. Doe een scheutje van de venkelsiroop in een glas. Leng aan met één deel appelsap, twee delen spuitwater en enkele ijsblokjes. Werk af met citroensap, een venkelstengel en enkele schijfjes appel.

Dit is een recept van Libelle.

Gerelateerd

Belvoir Ginger Spice

Iedere week verrast D-drinks ons met een recept dat je verlangen naar een alcoholische versnapering -hopelijk- op slag doet verdampen. Het vinden van een eigen alcoholvrij succesnummer kan best even…
Lees meer

Maté ijsthee

Wat is maté?  Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De jonge blaadjes van de Matéplant worden gedroogd en vervolgens fijn gemalen. De…
Lees meer

Ice tea – 2

De lekkerste ice tea maak je zelf. Er zijn 2 methoden voor het bereiden van verse ice tea, de snelle methode hot brew en de langzame methode cold brew. Voor…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat