Nothing for May, cut down in June?

23 May 2023 / Topical / Background

Juni staat voor de deur. Misschien trek je je pauze door of trek je als vanouds een fles wijn of een biertje open. Heb je als missie te minderen, dan wel te stoppen? Wij komen met tips.

Wat je niet in huis hebt, kan ook niet op

Inkoppertje, maar wat je niet in huis hebt aan alcohol kun je ook niet opdrinken. Weersta de verleidingen en aanbiedingen in de supermarkt en zoek naar smakelijke non-alcoholische alternatieven.

Maak het klein

‘Ik ga nóóít meer drinken!’, is een behoorlijk statement. En misschien ook niet even haalbaar voor iedereen. Het is goed om je een doel te stellen als je je alcoholgebruik serieus wilt terugdringen, maar maak dit doel kleiner. Denk bijvoorbeeld aan doelen/afspraken als:

  • Als ik drink, drink ik maximaal één glas per dag.
  • Ik drink alleen (matig) alcohol in het weekend.
  • Ik drink alleen (matig) als ik op een feestje ben.
  • Ik drink na ieder alcoholisch drankje een glas water/fris.
  • Om de 3 maanden houd ik een alcoholpauze van een maand.

Spread the word

Als het even kan, vertel je je familie en vrienden dat je minder/niet drinkt. Zo kan een gastheer of -vrouw rekening houden met je voorkeuren. Of je neemt je eigen non-alcoholische lievelingsdrankje mee. Op een feestje bestel je zelf je drankje en ga je op in de massa. Niemand die doorheeft dat je je zoveelste frisje drinkt.

Dat moet gevierd worden

Een week niet gedronken? Een festival nuchter doorgekomen? Uiteten geweest zonder daarbij een druppel alcohol te hebben gedronken? Een maand alcoholloos door het leven gegaan? Iedere (in jouw ogen) mijlpaal mag gevierd worden. Stel jezelf een beloning in het vooruitzicht (van een nieuw boek tot aan een uitje naar de dierentuin of wat je dan ook een echte traktatie vindt) om zo gemotiveerd te blijven.

Gerelateerd

30 May 2023 / Background

Reading tip: KIJK Magazine

KIJK Magazine is a magazine brimming with science and technology. The magazine has been around since 1968 and is for anyone who wants to know what it really is. We found some…
Lees meer
28 May 2023 / Background

Podcasts about alcohol

Much has already been said and claimed about alcohol. The subject is regularly broached in various media. Also 'the podcast' is a popular way to talk about alcohol and…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat