5 bioscoopfilms die jouw pauzeperiode een stuk gemakkelijker maken

Lieten we je eerder kennismaken met een aantal smakelijke series, vandaag concentreren we ons op bioscoopfilms. Onderstaande filmtitels beloven een ontspannen middag/avond. Hoog en droog in een comfortabele bioscoopstoel met een bak popcorn, een frisje en misschien wel met een bioscoopmaatje. Gezellig!

De volgende films komen in de maand januari uit of zijn inmiddels uitgekomen. En goed nieuws: er is voor ieder wat wils. Van drama tot komedie en van familiefilm tot documentaire; er is zelfs horror te krijgen als je dit wilt. Succes met kiezen!

Komedie met een tikje drama / La belle époque van Nicolas Bedot:  Het leven van zestiger Victor raakt ontregeld wanneer succesvol zakenman Antoine hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment naar keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, de week waarin hij zijn grote liefde voor het eerste ontmoette, veertig jaar eerder…

Documentaire / Elvis: That’s The Way It Is van Denis Sanders: ‘Elvis: That’s the Way It Is’ van regisseur Denis Sanders toont zowel de voorbereidingen op als een deel van het legendarische concert van Elvis Presley in het Las Vegas International Hotel tijdens de zomer van 1970.

Oorlogsdrama / 1917 van Sam Mendes: Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen de twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

Familiefilm / Dolittle van Stephen Gagnan: Na het verliezen van zijn vrouw zeven jaar eerder, kluistert de excentrieke Dr. John Dolittle (Robert Downey Jr.), beroemde arts en dierenarts van koningin Victoria in Engeland, zich weg achter de hoge muren van Dolittle Manor met alleen zijn menagerie van exotische dieren als gezelschap. Maar wanneer de jonge koningin (Jessie Buckley) ernstig ziek wordt, wordt Dolittle gedwongen af te reizen naar een mythisch eiland op zoek naar een remedie. Tijdens zijn zoektocht wordt hij vergezeld door een jonge leerling en een gezelschap aan dieren.

Horror / The Grudge van Nicolas Pesce: Een huis wordt vervloekt door een wraakzuchtige geest die iedereen die het huis binnengaat vervloekt. Deze vloek leidt onherroepelijk tot de dood.

Heb jij onlangs nog een film gezien die je jouw mede-IkPassers zou willen aanraden?

Laat het ons weten in een reactie!

 

 

 

 

Gerelateerd

Tips

Alternatieven van IkPas-deelnemers

Charl Ik ben niet op zoek gegaan naar allerlei zoete of zure vervangers. Water, koffie, thee en melkproducten zijn voor mij de ‘vochtbrengers’. Geen fris of overige kant-en-klaar-dranken. Wat de…
Lees meer
Tips

De leukste podcasts

Trek je wandelschoenen aan of pak de zwabber erbij. Zet dan je oren open en genieten maar! De podcast is niet meer weg te denken uit het medialandschap. Wij vonden…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat