Vier weken verder: dit gebeurt er met je

Vier weken onderweg en wat een winst heb je al geboekt! Deze winst wordt met de dag groter ook zonder dat je er per se iets van merkt. Maar de meesten weten wel één of meerdere voordelen aan te wijzen. Lees snel verder om te bepalen of de volgende voordelen op jou van toepassing zijn, ja of nee.

Perzikhuidje

Rond deze tijd kan er zich een mooie bijwerking van het niet-drinken openbaren: je huid begint er geweldig uit te zien. Alcohol vermindert de productie van het antidiuretisch hormoon, waardoor je sneller water en natrium verliest. Een laag weefselwatergehalte, met dank aan de dagelijkse borrel, is de gezworen vijand van een zachte, mollige, perzikachtige huid. Drank is ook een van de grote triggers voor rosacea of ​​roodheid in het gezicht. Alsof dat niet genoeg was, zouden na een paar pauzeweken de poriën in het gezicht ook moeten verminderen.

Bloeddruk, diabetes en cholesterol

Als je hoge bloeddruk hebt, is er een goede kans dat het aan het einde van je uitdaging begint te dalen. Onderzoek heeft aangetoond dat slechts vier weken zonder een drankje voldoende kan zijn om zowel de bloeddruk als de hartslag te verlagen. Het risico op diabetes type 2 is al begonnen te verminderen en je cholesterolwaarden zouden moeten beginnen te dalen.

Je goede oude lever

Maar hoe zit het met je lever? Je lever moet de drank verwerken tot afvalproducten samen met de andere vijfhonderd taken die het in je lichaam uitvoert. Tijdens je pauzeperiode hoeft je lever zich niet druk te maken om het afbreekproces van alcohol. Dat betekent dat hij zich kan concentreren op zijn andere taken.

Feest op de wc

Ook kun je in deze week veranderingen opmerken met betrekking tot je toiletbezoek. Als je een opgeblazen gevoel, wind en diarree of constipatie hebt ondervonden, heb je waarschijnlijk al een vermindering van de symptomen opgemerkt. Opluchting alom!

Immuunsysteem

Drank onderdrukt het immuunsysteem van je lichaam en tijdens je pauzeperiode zul je merken dat je minder snel bezwijkt aan elk klein verkoudheidsvirus dat heerst en zelfs als je last hebt van iets, wordt je hersteltijd verkort. We hebben het al vaker gezegd de afgelopen dagen: een goede weerstand is erg belangrijk. Slaap genoeg, eet gezond en beweeg voldoende!

Gefeliciteerd!

Het risico op het ontwikkelen van bepaalde vormen van kanker, waaronder twee van de meest voorkomende ter wereld: borst- en darmkanker, neemt af. Je hebt ook je tolerantie voor alcohol verlaagd, dus als je na deze challenge weer begint met het drinken van alcohol, kun je niet zoveel kunnen drinken als voorheen. Met andere woorden: dat worden goedkope avondjes uit.

Waar zijn mijn voordelen?

Sommige mensen zullen deze voordelen op verschillende momenten ervaren, of helemaal niet. Dit kan te maken hebben met hoeveel je eerder hebt gedronken, andere levensstijlveranderingen (als je je slaapmutsje inruilt voor een espresso, heb je waarschijnlijk geen betere slaap) of dit heeft alles te maken met de eigenaardigheden van je specifieke lichaam. Dat betekent niet dat je pauzeperiode jou geen goed doet, en het betekent ook niet dat je je op de langere termijn niet beter zult voelen – dus geef niet op als je deze effecten niet precies ervaart zoals hierboven beschreven. En let vooral ook op de voordelen die nu niet zijn genoemd, maar die jij wel degelijk ervaart!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat