Lekker weekendrecept: torentje van appel en brie

21 mei 2020 / Actueel / Recept

Fastfood: we gaan allemaal wel eens voor de bijl. Of je nu een zwak hebt voor hamburgers van de grote gele M of je vingers aflikt bij een bucket vol met chicken wings, we weten de weg naar onze favoriete snelle hap zonder al te veel moeite te vinden. Na afloop voelen we ons vaak wel een beetje schuldig. Goed nieuws: snacken kan wel degelijk gezond zijn. Met dit recept van Nora French zet je binnen een half uur een lekkere en healthy snack op tafel.

Ingrediënten

2 appels

150 g brie

Handvol walnoten

2 el balsamicoazijn

Keukenhulpje

Ovenschaal, bakpapier, appelboor en 4 satéprikkers

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Was de appels (niet schillen) en snijd van de onderkant het kontje van de appel zodat deze stevig staat. Snijd de appel in 5 plakken en steek per plak het klokhuis eruit met behulp van de appelboor. Heb je geen appelboor? Gebruik dan een schilmesje.

Snijd de brie in plakjes en hak de helft van de walnoten grof. Stapel de appel op en leg tussen elke plak 2 plakjes brie en paar stukjes walnoot. Zet het appeltorentje vast met twee satéprikkers, door deze van bovenaf verticaal door de appelschijfjes te prikken.

Zet de appels in de ovenschaal en bak gedurende 10-15 minuten. Haal uit de oven en besprenkel met balsamicoazijn en bestrooi met de overgebleven walnoten.

Over Nora: Nora is een gezondheidscoach die haar drukke gezin combineert met haar passie voor (gezond) koken. Ondanks dat ze zelf graag kookt, heeft ze net als de meeste moeders weinig tijd om uitgebreid inkopen te doen en lang in de keuken te staan. Daarom schreef ze al verschillende boeken over gezond fastfood. Ben je benieuwd naar andere recepten van Nora French? Check haar website.

Gerelateerd

25 maart 2021 / Recept

Even iets anders met D-drinks

Yes, de 40 dagen zitten er bijna op. Tijd voor een feestelijke afsluiting. Maar dan wel alcoholvrij. Want het is nog steeds pauze. D-drinks komt met een feestelijke en smakelijke…
Lees meer
17 maart 2021 / Recept

Even iets anders met Teastreet

In China en Japan doen ze het al geruime tijd. Ook steeds meer Nederlandse restaurants omarmen de trend van tea pairing; het combineren van thee en spijs. Naast wijn is…
Lees meer
10 maart 2021 / Recept

Even iets anders met Teastreet

Je hoort vaak genoeg dat groene thee erg gezond is. Maar waarom specifiek groene thee? Komt dit puur door het woord ‘groen’ of zit hier meer achter? Groene thee is…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat