Lekker weekendrecept: torentje van appel en brie

Fastfood: we gaan allemaal wel eens voor de bijl. Of je nu een zwak hebt voor hamburgers van de grote gele M of je vingers aflikt bij een bucket vol met chicken wings, we weten de weg naar onze favoriete snelle hap zonder al te veel moeite te vinden. Na afloop voelen we ons vaak wel een beetje schuldig. Goed nieuws: snacken kan wel degelijk gezond zijn. Met dit recept van Nora French zet je binnen een half uur een lekkere en healthy snack op tafel.

Ingrediënten

2 appels

150 g brie

Handvol walnoten

2 el balsamicoazijn

Keukenhulpje

Ovenschaal, bakpapier, appelboor en 4 satéprikkers

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Was de appels (niet schillen) en snijd van de onderkant het kontje van de appel zodat deze stevig staat. Snijd de appel in 5 plakken en steek per plak het klokhuis eruit met behulp van de appelboor. Heb je geen appelboor? Gebruik dan een schilmesje.

Snijd de brie in plakjes en hak de helft van de walnoten grof. Stapel de appel op en leg tussen elke plak 2 plakjes brie en paar stukjes walnoot. Zet het appeltorentje vast met twee satéprikkers, door deze van bovenaf verticaal door de appelschijfjes te prikken.

Zet de appels in de ovenschaal en bak gedurende 10-15 minuten. Haal uit de oven en besprenkel met balsamicoazijn en bestrooi met de overgebleven walnoten.

Over Nora: Nora is een gezondheidscoach die haar drukke gezin combineert met haar passie voor (gezond) koken. Ondanks dat ze zelf graag kookt, heeft ze net als de meeste moeders weinig tijd om uitgebreid inkopen te doen en lang in de keuken te staan. Daarom schreef ze al verschillende boeken over gezond fastfood. Ben je benieuwd naar andere recepten van Nora French? Check haar website.

Gerelateerd

Recept

Tips van IkPas-deelnemers

Pauzeren betekent, naast geen alcohol drinken, op ontdekking gaan. Je smakelijke grenzen verleggen. Waar de een zweert bij gemberthee, kun je de ander wakker maken voor een verse jus met…
Lees meer
Recept

Even iets anders met GIMBER

Wist je dat gember heel wat gunstige effecten kan hebben op je lichaam? Dit heeft alles te maken met de actieve bestanddelen die deze tropische wortel bevat. Zo krijgen onder…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat