Zwanger zijn en bewegen

Ontspanning gaat ook heel goed hand in hand met inspanning. Bewegen is goed voor lichaam en geest. Oók als je zwanger bent. Zo is het goed om minimaal een half uur per dag te bewegen.

Flink doorwandelen is al een serieuze vorm van bewegen. Zwemmen kan ook erg fijn zijn als je zwanger bent. Omdat het water je lichaam ondersteunt, kun je het zwemmen je hele zwangerschap volhouden.

Als je vóór je zwangerschap ook al sportte, kun je dit gewoon blijven doen. Luister dan wel goed naar je lichaam. Op de deverloskundige.nl lees je meer over gezond bewegen.

Yoga

Yoga is ontspannen en bewegen tegelijk. Het brengt je kracht en rust. Natuurlijk houd je tijdens je yogasessie ook rekening met je buik. Zo is het goed om druk op je buik te vermijden. Doe dus geen houdingen vanuit buikligging en vermijd het voorover buigen waarbij je je buik ‘klemzet’.

Yoga kan een goede manier zijn om bewust bezig te zijn met je lichaam en rust te brengen in je hoofd.

Thuis of uit

Zoek een rustig yogaplekje in huis of schrijf je in voor een cursus zwangerschapsyoga. Houd je bewegingen rustig en klein. Blijf ook niet te lang in dezelfde yogahouding zitten, staan of liggen. Stretchen doe je niet voor de volle honderd procent.

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat