Smoothiebowl met acai

Je dag fit en fris starten, begint met een gezond ontbijt. Foodblogger Judith weet als foodie en moeder hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat je aan je dagelijkse hoeveelheid vitaminen komt. Smoothiebowls zijn een goed voorbeeld van een lekker én gezond ontbijt.

Heb jij weleens een açaibowl gegeten? De açai smoothiebowl is een gezond ontbijt boordevol fruit dat smaakt als een dessert. Gemaakt met açaipuree, banaan, bessen en zuivelvrije melk. Zelf een açaibowl maken is heel makkelijk en erg lekker, kijk maar mee.

Açai

Deze paarse smoothiebowl wordt gemaakt met behulp van de açaibes. De açaibes is een bes die van nature in Brazilië groeit en zit boordevol vitaminen.

In Nederland koop je açai vaak in poeder- of pureevorm. Dit omdat de bes van ver moet komen en delicaat is. Ik heb zelf een potje açaipoeder. Dit blijft vrij lang goed en kan ik dus gebruiken wanneer ik er zin in heb.

Ingrediënten voor de açai bowl

Je kunt verschillende groenten- en fruitsoorten als basis gebruiken om een smoothiebowl te maken. Ik vind het zelf fijn iets van groente aan mijn smoothiebowl toe te voegen. Spinazie en bloemkool proef je bijna niet en zitten boordevol vitamines en mineralen.

Om de mooie kleur te behouden, koos ik in deze bowl voor bloemkool. Geloof me, daar proef je niks meer van als ‘ie’ klaar is.

O ja, het is het lekkerst om de smoothie te eten in plaats van te drinken. Je geniet er dan langer van en het is ook nog eens gezonder voor je spijsvertering.

Toppings

Als laatste komt het leukste (op het opeten na ;-). Het toppen van de heerlijke smoothie bowl. Nootjes, pitten, zaden of fruit (eventueel gedroogd). Net wat je zelf lekker vindt en in huis hebt liggen.

Eet smakelijk!

Dit is Judith

Judith de Groot-Pagrach (35) heeft een goedlopend foodblog waar ze al haar recepten deelt. Daarbij houdt ze rekening met verschillende doelgroepen. Van veganist tot zwangere en alles wat daartussen zit: iedereen kan voor inspiratie terecht op myfoodblog.nl. Ook spraken we Judith onlangs uitgebreid over haar foodblog. Het interview lees je hier.

Foto: Jerôme de Groot & Judith de Groot-Pagrach

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat