Dit is foodblogger Judith

Als dochter van een culinair publicist maakte ze als klein meisje kennis met verschillende ‘keukens’. De liefde voor eten zat er dan ook al vroeg in. Op een dag besloot ze van haar grote hobby haar werk te maken. Intussen heeft Judith de Groot-Pagrach (35) een succesvolle food blog waar ze al haar recepten deelt. Daarbij houdt ze rekening met verschillende doelgroepen. Van veganist tot zwangere: iedereen kan voor inspiratie terecht op myfoodblog.nl.

Roeren, bakken, wokken, stomen, proeven, toevoegen, weglaten: Judith vindt alles aan koken even leuk. “Ik weet niet beter dan dat eten voor genieten staat”, vertelt ze. “Vroeger liet mijn moeder me alles proeven wat ze klaarmaakte. Als culinair publicist was ze eindeloos bezig met eten. Ik vond dat als kind heel interessant en leuk. De appel valt ook hier niet ver van de boom. En dat terwijl ik pas als twintiger zelf begon met koken. Het was mijn man die me aanspoorde om de stap te maken naar een food blog. Hij bouwde (en bouwt nog steeds) mijn website en ik zorg voor de inhoud. Samen nemen we de fotografie en styling voor onze rekening.”

Een dag uit het leven van…

Een werkdag van een food blogger staat in het teken van koken. Maar dat is niet het enige wat erbij komt kijken. Judith: “Het creëren van een recept is meer dan alleen koken. Ik bedenk van tevoren voor de rest van de week wat ik wil maken. Tijdens het koken, bereid ik alvast de styling van het eten voor. Daarna is het fotograferen, nabewerken, uitschrijven en doorplaatsen op sociale media (bijvoorbeeld naar mijn Instagrampagina @myfoodblog_nl). Daarnaast krijg ik dagelijks veel berichten en e-mails. Van bedrijven die willen samenwerken tot e-mailtjes over nieuwe producten of vragen van lezers.”

”Lekker eten hoeft niet ongezond te zijn. Juist niet. Ik denk dat lekker eten een goede smaak heeft en rijk is aan vitaminen en mineralen”

Speciaal voor zwangeren

De food blog van Judith bevat veel recepten speciaal voor zwangeren. Ook voordat Judith zelf moeder werd, had ze aandacht voor zwangeren. “Omdat ik begrijp hoe belangrijk eten is, kook en schrijf ik voor verschillende doelgroepen. En tijdens je zwangerschap moet je extra rekening houden met wat je eet. Maar dat betekent niet dat je niet lekker kunt eten. Ik wil iedere zwangere laten zien, dat gezond én lekker eten en drinken tijdens je zwangerschap, heel goed samengaan.”

Geen alcohol

Voordat Judith zwanger raakte, was ze al gestopt met het drinken van alcohol. “Omdat je nooit weet wanneer je zwanger raakt, stopte ik met het drinken van alcohol zodra we besloten graag zwanger te willen worden”, vertelt Judith. “Sinds de bevalling, nu ruim een half jaar geleden, dronk ik één glas wijn. Ik had er verder weinig behoefte aan. Er zijn tegenwoordig ook zoveel smakelijke alternatieven. Ik heb het niet gemist tijdens mijn zwangerschap. En wat je dan in de plaats van alcohol kunt drinken, laat ik de zwangeren die meedoen aan ‘Mijn nuchtere baby’ heel graag zien.”

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat