Kijk hoe je baby zich ontwikkelt in je buik

In de zwangerschapskalender op deverloskundige.nl volg je het per week. Je leest én ziet hoe de baby zich ontwikkelt. En ook wat er per week met jouw lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap.

Lekker veel bewegen, stembanden en donshaartjes: vanaf week 14 van de zwangerschap gebeurt er ook weer vanalles. Je baby krijgt stembanden, maar kan ze nog niet gebruiken. En hij/zij krijgt donshaartjes over het hele lichaam. Die blijven bijna de hele verdere zwangerschap zitten. En zelf kom je wat kilo’s aan. Hoe dat is verdeeld, lees je op deverloskundige.nl.

Zo lang als een theelepeltje, een hoofdje zo groot als een knikker en vuistjes even groot als een erwt. Je baby is in week 15 klein en sterk en groeit lekker door. Vanaf week 16 doet je baby ademhalingsoefeningen. En vanaf week 17 is je baby ongeveer even lang als een tandenborstel . Hij/zij groeit nu ongeveer 2 centimeter per week. En je baby kan licht zien! Wel nog met de oogjes dicht.

De spiertjes worden steeds sterker. Vanaf week 18 heb je een goede kans dat je de bewegingen kunt voelen. Hij/zij is lekker actief, heeft nog heerlijk de ruimte én: kan voelen als je over je buik aait!

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat