Kijk hoe je baby zich ontwikkelt in je buik

In de zwangerschapskalender op deverloskundige.nl volg je het per week. Je leest én ziet hoe de baby zich ontwikkelt. En ook wat er per week met jouw lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap.

Jaaa in week 7 heeft je baby armpjes! En ogen, een neus en een mond in een best wel groot hoofd. Daarna wordt er in week 8 een begin gemaakt met het skelet. Je baby ontwikkelt zich nu heel snel. Dat maakt het kwetsbaar. In deze periode is het nóg belangrijker dat je geen schadelijke stoffen, zoals alcohol en nicotine, binnenkrijgt.

Tussen de 8e en de 10e week heb je meestal je eerste bezoek bij een verloskundige. Dan nemen jullie samen allerlei vragen door over bijvoorbeeld jullie gezondheid, over erfelijke ziektes in de familie en over eventuele medicijnen die jij en je partner gebruiken.

Vanaf week 9 gaan onder andere ook de spieren en de beentjes groeien. En dan bereikt de baby zijn eerste mijlpaal in week 10: het is helemaal compleet! Het moet natuurlijk nog wel groeien. Dat duurt  maanden. Maar alles wat er hoort te zitten, is er al.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat