Eveline blogt – 2

Eigenlijk ongelooflijk hoe het leven ingesteld is op alcohol. Gek genoeg besef je dat pas, als je zelf even past. Gisteravond op een erg gezellig feestje van een vriendin geweest. Toen ik binnen kwam, kwam ze met een prachtige fles koude rosé naar me  toe lopen en een fonkelnieuw glas, tot ze ineens besefte: oh nee wacht, Eveline past deze maand. Twijfelend keek ze me vervolgens aan…  want ja: Eveline zonder wijntje op een feestje is echt armageddon, dus wat moet je dat mens dan te drinken aanbieden? Toen ik om koffie vroeg haalde ze enigszins opgelucht adem, onder het mom van: gelukkig zweert ze de cafeïne er niet bij af. Ik keek naar de cadeautafel, waar ze (onder vele andere mooie cadeaus) al meerdere flessen alcohol cadeau had gekregen. Ja, want hoe leuk is het om een fles Amarone cadeau te doen en nog veel leuker; om hem te krijgen?!

We zitten nu op zo’n 2/3e van de actie. En eerlijk is eerlijk: het is een piece of cake. Ik zie bij sommigen voorbij komen dat ze het vooral op feestjes lastig vinden, maar eerlijk gezegd vind ik het juist op feestjes het makkelijkst. Ik voel me machtig; ik heb namelijk met mezelf de afspraak gemaakt deze maand geen alcohol te drinken. En dus drink ik geen alcohol. Geen druppel. Geen proefje. Geen ruikje. Niet van, we cheaten er eentje. Nee, we cheaten niet. De momenten die ik dan nog enigszins een klein beetje lastig vind (of althans, waar ik er dan even extra bij stil sta) is juist thuis op het bankie, op vrijdagavond, met kaasje, een olijfje…. Dan smaakt dat wijntje wel écht heel goed.

Al door verschillende mensen is mij de vraag gesteld: voel je verschil in je lijf en stop je na deze pas-maand dan helemaal altijd met alcohol? Eerste vraag kan ik beantwoorden met ja. De tweede met nee. Ja, ik voel wel degelijk verbetering in mijn lijf nu ik nul alcohol drink, ten opzichte van dagelijks een wijntje. Ik slaap beter, heb meer energie, voel me fitter. Stop ik nu dan helemaal met alcohol na deze maand? Nee hoor! Maar… ik zal er wel aanzienlijk bewuster mee om gaan. Zeker nu ik de lichamelijke voordelen er van ondervind. Wow zeg. Sowieso heb ik, na bijna 3 weken alcoholvrij te zijn, al met mezelf de afspraak gemaakt om ná deze actie, door de weeks geen alcohol meer te drinken. Dat zijn dan toch al 4 alcoholvrije dagen (ja 4, want vrijdagavond begint mijn weekend). En om het in het weekend dan gewoon beschaafd te houden. Ik denk dat je dan nog veel meer geniet van dat ene wijntje en dan heb je er ook helemaal geen behoefte meer aan om dat glas 3 of 4 keer opnieuw vol te schenken.

Nog een voordeel van geen alcohol drinken: je hebt niet dat sluimerende half katergevoel in de ochtend. Vanmorgen vroeg veerde ik uit bed om mijn hardloop-outfit aan te schieten en 10 kilometer over de zeedijk hard te lopen. Laatste keer dat ik dat op de zaterdagochtend in alle vroegte deed was… nou, laten we het houden op lang geleden. Nog ruim een week te gaan. Powerrrrrrr!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat