De ’magische’ 21 dagen

Laatst las ik ergens dat het 21 dagen zou duren, voordat iets constants een gewoonte wordt. Wanneer je elke dag zes mokken koffie drinkt of bijvoorbeeld een glas wijn tijdens het koken, dan mis je die enorm op een uitzonderlijke koffie- of wijnloze dag. Als je dagelijks uren zit te gamen of tv kijkt, is het onwijs lastig dat een dagje te laten. Je zet haast automatisch de apparatuur weer aan en zonder erbij na te denken, verdoe je misschien jarenlang enorm veel tijd aan deze hobby.

Theoretisch gezien, kun je jezelf natuurlijk ook iets positiefs aanleren. Probeer drie volle weken achtereen echt elke dag 30 seconden te ’planken’ of je 10 tot 15 keer op te drukken, gewoon tijdens het wachten op de snelkoker voor je kopje thee in de ochtend. Daarna zul je het dan zonder twijfel of uitstel gewoon blijven doen, misschien wel voor de rest van je leven.

En met betrekking tot ons IkPas-avontuur zou je dus kunnen zeggen; na vandaag hebben we 21 aaneengesloten dagen geen alcohol gedronken, dus het niet-drinken is onze nieuwe gewoonte geworden! Ik hoop dat het zo werkt. Alleen vind ik van mijzelf dat ik een beetje sjoemel, want ik drink eigenlijk nooit dagelijks iets alcoholisch. Alleen op de vrijdag- en/of zaterdagavond en soms doordeweeks bij een feestje of andere speciale gelegenheid. Daarom ga ik proberen het niet-drinken 21 opvolgende weekenden (oftewel weken) vol te houden. Op 7 november (mijn verjaardag) heb ik voor het laatst bier gedronken en op Goede Vrijdag mag ik dan weer een heerlijk speciaalbiertje voor mezelf inschenken.

Eerst deze IkPas-periode maar eens volbrengen met z’n allen. Ik ben benieuwd of voor de meesten die 21 alcoholvrije dagen inderdaad al ’de gewoonte’ hebben bepaald, dan zouden de overige 9 dagen een makkie moeten zijn. Zet ’m op.. en laat ’m staan! 😉

Groet, Jeroen

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat