Een theetje voor Theetje

Mijn naam is Theetje. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen en 3 kleinkinderen. Ik werk nog 25 uur in de week en zit in de cliëntenraad van een verpleeghuis. En onze grote passie is onze hond waar we uren mee wandelen. Ik doe mee met IkPas, omdat mijn alcoholgebruik een beetje uit de hand begon te lopen.

Elke dag dronk ik 2 wijntjes, vaak 3 en in het weekend zelfs meer. En dan zei ik altijd: ‘Daar slaap je lekker op’. Onzin natuurlijk. En ja, het gaf ook wel ontspanning na een dag van hard werken en stress. Toen ik 3 jaar geleden een zware kaakoperatie moest ondergaan, was dat voor mij het moment om een alcoholpauze in te lassen. Omdat ik in april geopereerd moest worden, stopte ik in januari om zo fit de operatie in te gaan. Na de operatie dronk ik toch af en toe weer een wijntje, maar niet meer zoals voorheen.

Maar ik merk dat het er snel insluipt. We waren op vakantie en dan drink ik toch weer elke dag een gezellig glaasje wijn op een terras. En kijk nou, daar ga ik al. Gezellig een glaasje. Wat is er gezellig aan alcohol? Een sapje is toch ook gezellig?

En hoe vaak ik de afgelopen periode al niet heb gehoord: ‘Wil je ook een wijntje? Nee? Ahhh, doe
niet zo ongezellig!’ Hoezo? Denk ik dan. Kennen jullie die gezichten van mensen als je zegt dat je geen alcohol drinkt? ‘Oooooh, drink je niet? Ooooh, wil je iets van alcoholvrij dan?’ Soms zijn dat moeilijke momenten voor mij.  En soms denk ik dan: eentje voor de gezelligheid dan?

Gelukkig doet mijn man ook mee, samen staan we sterk. Ik hoop de komende weken leuke blogs te schrijven, waarin ik mijn valkuilen met jullie deel en vooral ook de momenten waarop ik sterk ben en zeg: ‘Doe mij maar gezellig een sapje’.

Dit is Thea in het kort

Ik ben een moeder en een oma en ik sta midden in het leven. Ik houd van mijn hond, lezen en muziek. Ik ga graag op stap met vriendinnen en werk daarnaast ook nog 25 uur per week. Ik heb altijd aardig wat gedronken. Voor gezelligheid, maar vooral ook om te vergeten. En ik was van mening dat ik er beter door sliep. Ik dronk een halve fles wijn per dag en in het weekend een hele fles per dag. Drie jaar geleden deed ik voor het eerst mee aan Dry January. Ik heb toen echt de knop omgezet. Sindsdien drink ik veel minder. Soms weken zelfs niet en dan weer wat glaasjes hier en daar.

Gerelateerd

Blog Theetje

Verleidingen alom

Ik heb sinds de Kerst geen alcohol gedronken. Toch begin ik mijn glaasje wijn soms te missen. Geen idee hoe dat komt. Vorig jaar ging het beter voor mijn gevoel,…
Lees meer
Blog Theetje

Herinnering

Het was een rare week. Ja, want corona is hier ook gearriveerd. Tot nu toe hebben we het steeds de baas kunnen blijven door gezond te eten, veel te bewegen…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat