Recht uit de pen: Marjolein

Zelfs in de meest gunstige omstandigheden ben ik niet een relaxt persoon. Ik ben wat je noemt een perfectionistische controlfreak. En daar valt best goed mee te leven. Al zitten de eigenschappen die daarbij horen, me in een chaotisch gezin met drie kleine kinderen me heus wel eens in de weg. Maar in het normale leven heb ik bepaalde overlevingsstrategieën ontwikkeld, die het voor ons alle vijf gezellig houden.

Helaas is in de afgelopen drie weken van een normale situatie natuurlijk geen sprake meer. En drie weken lang alles perfect controlerend willen doen terwijl alles op zijn kop staat, eist zijn tol. Zo kwam het dat ik afgelopen week bij de huisarts zat met allerlei vage klachten, die uiteindelijk stress gerelateerd bleken. Zo extreem niet-relaxed was ik dus met schema’s, planningen en structuren in de weer.

Hoewel mijn man mij sinds 2 januari absoluut steunde in mijn alcoholvrije bestaan, zei hij nu voor het eerst: “Volgens mij moet jij een wijntje nemen”. Daar wilde ik natuurlijk niets van weten. Maar ik ben er eens over na gaan denken en toch overstag gegaan. Dit is niet de tijd om perfectie na te streven, om alles in de hand proberen te houden en mezelf voor extra uitdagingen te stellen. Dit is een tijd van overleven, van goed genoeg is ook prima en van genieten wanneer de gelegenheid zich voordoet. En dat is precies wat ik nu ga doen.

Ik wens alle lezers veel sterkte en ontspanning in de moeilijke weken die nog voor ons liggen.

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat