Alleen maar voordelen

Nog één week te gaan en dan zit Dry January 2021 erop. Een mooie gelegenheid voor een korte evaluatie… wat hebben de afgelopen weken mij opgeleverd en hoe ga ik hierna verder?

Omdat ik toch een beetje zat aan te hikken tegen de nieuwe IkPas-periode, ben ik een paar dagen eerder gestart. Zo creëerde ik een kleine voorsprong waardoor ik het op 1 januari makkelijker zou hebben. Vorig jaar ging ik op de eerste dag nog de mist in, omdat ik na de Nieuwjaarsduik toch echt vond dat daar een glas glühwein bij hoorde. Inmiddels besef ik, dat ik wel heel veel gelegenheden koppel aan een glas wijn. Of het nu iets feestelijks is of een huis-tuin-en-keukenmomentje, er is altijd wel een moment om te proosten (met mezelf). Maar na vier weken geen druppel te hebben gedronken, merk ik dat ik ook hele fijne momenten beleef zonder mijn glaasje wijn. Mijn eerste winst!

In mijn eerste blog schreef ik dat ik de pauze misschien wel eens langer vol zou kunnen houden, als ik mezelf zou trakteren op alles waar 0.0 % op staat. Hoewel deskundigen van mening zijn dat je daarmee een gewoonte in stand houdt en je jezelf het hierdoor juist moeilijk kan maken, heeft het mij absoluut geholpen. In plaats van een bezoekje aan het wijnpad, struin ik nu de schappen in de supermarkt af, op zoek naar ‘hippe’ alcoholvrije drankjes. Aan het einde van de dag verheug ik me  op een nieuwe smaakbeleving en wonder boven wonder kies ik ook heel vaak voor een gewone kop thee. Het ‘lekkers’ bewaar ik dan voor een ander moment. Nog meer winst!

Ook had ik nog dat ‘dingetje’ bij de dokter. Bij de jaarlijkse check up bleek dat bepaalde uitslagen niet helemaal goed waren. Twee weken later ziet dit er veel gunstiger uit. Voor mij zeker een eyeopener, want een goede gezondheid staat toch wel bovenaan mijn lijstje. Daarnaast merk ik dat ik veel lekkerder slaap, mijn huid veel zachter is en ik minder onrustig ben. Het kan niet op!

En hoe nu verder…ik heb me in ieder geval ingeschreven voor de 40 dagen geen druppel en ik ben er van overtuigd, dat ik dit ga volhouden. Voor mij ligt de grootste uitdaging toch vooral in de periode daarna. Wat bestel ik als we weer een terrasje kunnen pakken, sta ik mezelf toe om tijdens vakanties een wijntje te drinken en heb ik die warme glühwein verdiend na een dag skiën? Een heleboel vragen waar ik het antwoord nog niet op weet. De tijd zal het leren…

Maar voor nu wens ik iedereen heel veel mooie momenten waarop getoost kan worden. En of dit nu met een 0.0, een kop thee of een glas wijn is… als jij je er maar goed bij voelt.

Gerelateerd

Blog Manon

Ja dokter, nee dokter

Iedereen die meedoet met IkPas en deze blog leest, heeft zichzelf vast weleens afgevraagd wat -in mijn geval het dagelijkse wijntje- met je gezondheid doet. En mogelijk deed je daarbij…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat