Wijnen, wijnen, wijnen, wijnen

Sinds jaar en dag geniet ik dagelijks van een glas witte wijn en soms… of regelmatig… nou ja eigenlijk altijd, laat ik het niet bij één. Zou ik dat van mijn opa hebben? Hij zei altijd: “Op één been kan ik niet lopen en drie maal is scheepsrecht”.

Een heerlijk glaasje aan het eind van de dag om even te ontspannen, nog eentje bij het koken of tijdens het eten en ’s avonds nog een afsluiter tijdens het bankhangen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over etentjes, verjaardagen en vakanties (hoewel deze op één hand te tellen zijn het afgelopen jaar).

Daar komt ook nog bij dat ik vaak alleen drink, omdat mijn man een echte gezelligheidsdrinker is. Af en toe lust hij wel een biertje of een wijntje, maar aan het eind van de avond is zijn glas vaak niet eens leeg en blijft er een bodempje achter en serieus, ook dat sla ik nog achterover.

Kortom, mijn dagelijkse gewoonte is een hele slechte geworden en het is nu tijd om daar verandering in te brengen.

Ik doe voor het vierde jaar mee met Ik Pas en alle keren ging mij dit prima af. De eerste keer heb ik met gemak 30 dagen geen druppel gedronken. Het jaar daarna zelfs 40 dagen en in 2020 heb ik 99 dagen droog gestaan. Na afloop van alle IkPas-periodes kon ik alleen niet wachten om weer mijn eerste glas wijn te drinken. En dat glas waar je dan zo naar hebt uitgekeken smaakt niet eens zo lekker, het tweede des te meer.

Waar ik eerder vond dat het nuttigen van niet-alcoholische drankjes tijdens IkPas gelijk stond aan valsspelen, denk ik nu dat het mij wel een zou kunnen helpen om niet alleen deze periode door te komen, maar ook de tijd erna. Dus naast een watertje en een kop thee (waar ik het vorige keren prima mee heb gered) ga ik mezelf deze keer trakteren op alles waar 0.0 op staat.

Op de kop af heb ik vandaag een week niet gedronken en mijn eerste Oud & Nieuw 0.0 is een feit. Ik ben tevreden… of heel tevreden… nou ja, eigenlijk ben ik super trots op mezelf.

Ik wens jullie allemaal heel veel succes en tot volgende week!

Meer over Manon

Ik ben Manon, 48 jaar en ik woon samen met mijn man en 12-jarige dochter in een mooi dorpje aan de Zeeuwse kust. Ik werk vier dagen op kantoor als procesondersteuner en daarnaast verhuren wij een leuke studio aan toeristen. In mijn vrije uurtjes ga ik graag naar het strand. Lekker wandelen met onze hond of ’s zomers simpelweg genieten van het zonnetje met een hapje en een glaasje wijn. Naast alle dagelijkse beslommeringen, houd ik ervan om een mooi boek te lezen, af te spreken met vriendinnen, af en toe een taartje te bakken en een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Ik doe inmiddels al een aantal jaren mee met IkPas en het gaat mij altijd vrij makkelijk af (vorig jaar zelfs 99 dagen). Waar ik meer mee worstel is de periode erna. Ik verval al vrij snel weer in mijn oude gedrag en dat betekent elke dag een wijntje of meer. Na de komende IkPas-periode wil ik vaker ‘nee’ gaan zeggen.

 

 

 

Gerelateerd

Blog Manon

Alleen maar voordelen

Nog één week te gaan en dan zit Dry January 2021 erop. Een mooie gelegenheid voor een korte evaluatie… wat hebben de afgelopen weken mij opgeleverd en hoe ga ik…
Lees meer
Blog Manon

Ja dokter, nee dokter

Iedereen die meedoet met IkPas en deze blog leest, heeft zichzelf vast weleens afgevraagd wat -in mijn geval het dagelijkse wijntje- met je gezondheid doet. En mogelijk deed je daarbij…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat