Blogger aan het woord

Dag Allemaal,
Is iedereen er nog of zijn er toch al afgehaakt, ik hoop het niet.
Kijken jullie ook zo uit naar de dagelijkse nieuwsbrief, ik wel, ook al heb je al veel gelezen over stoppen met alcohol drinken en weet je het eigenlijk allemaal wel wat ze schrijven, voor mij is het een houvast. Ik ben me zo bewust dat ik door m’n standaardborrel om 17 uur vele avonduren in mijn leven heb gemist, want als je gedronken hebt kun je niet meer weg. Bijvoorbeeld jee vriendin belt je op en zegt: “Ik heb een kaart over wegens ziekte. Heb je zin om te komen, ik ben al in de schouwburg.” Dan kan ik niet meer gaan, want ik heb gedronken. Nog een voorbeeld: uiteten gaan kan alleen in het dorp anders moet er iemand de BOB zijn. Later toen ik weduwe werd, had ik voor de afleiding iedere avond een activiteit maar ook om 22 uur ging er een fles open en ging die leeg. Dit laat ik nu allemaal achter me. Je kunt me dus gerust  ’s avonds bellen!
Grappig vind ik het wel dat er nu zo de nadruk op wordt gelegd dat we ‘nee’ moeten zeggen. Al mijn hele leven zeg ik liever ja dan nee, maar een mens is nooit te oud om te leren. Mieke Koster mijn dieetgoeroe zegt altijd: “Ik mag het wel, maar ik wil het niet.” Dus denk na deze 40 dagen zonder, “Ik mag het wel, maar ik wil het niet.”
Mijn vriendin die ook meedoet mist een beetje de support van vrienden, zij zeggen: “Oh, je drinkt niet. Wat dan wel? Water, thee?” En dan zegt mijn vriendin: “Nee, ik drink geen alcohol, maar zou het leuk vinden om een mooie mocktail te drinken.” Martini heeft een hele mooie folder uitgegeven met recepten van non-alcoholische mixen. De winkels van Simon Leveld hebben een boekje met feestelijke gerechten met bijpassende theeën. Ik drink nu bijvoorbeeld een kop gemberthee bij een rijsttafel en dat combineert erg goed.
Dus draai die knop om en zoek verder dan die alcoholische drank.
Tot volgende week weer.
Lida

Gerelateerd

Blog Lida

Blogger aan het woord

Dag allemaal, Vorige week schreef ik m’n blog wat eerder, omdat ik weg was en wel zoals al gezegd met de caravan naar een korenfestival. Wat wordt er rondom ons…
Lees meer
Blog Lida

Blogger aan het woord

Dag Allemaal, Ik hoop van harte dat iedereen hoopvol begonnen is aan de 40 alcohol vrije dagen. Zelf ben ik dus doorgegaan na januari dus heb al wat weken achter…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat