Blogger aan het woord

Dag Allemaal,
Ik hoop van harte dat iedereen hoopvol begonnen is aan de 40 alcohol vrije dagen.
Zelf ben ik dus doorgegaan na januari dus heb al wat weken achter de rug en toch blijft dat stemmetje in m’n hoofd dat gezelligheid koppelt aan alcohol.
Omdat ik deze keer zo vast beraden was mijn alcoholinname aan te pakken, trok ik 31 december om 19,30 uur een fles champagne open die om 24 uur leeg was, De champagne naderhand aangeboden door de buurman heb ik stiekem in de heg gegooid. Hij kent mij niet anders, dan een liefhebber van een mooi glas wijn. Halverwege januari zei hij dan ook: “Als je na januari weer gezellig bent, kom ik weer wat bij je drinken!” Ook mijn man zei om me te plagen: “Kijk die mensen gezellig zitten op dat terras, jammer dat je nu niet drinkt anders hadden we een tapje genomen.” Nog een voorbeeld: na een negatief darmonderzoek zei de bewuste buurman: “Als dit geen rede is voor een borrel…”
Tom Helsen* zei laatst: “Pas als jezelf stopt met alcohol drinken, besef je hoe alcohol onze samenleving in z’n greep heeft.”
Heb je iets te vieren: Alcohol
Voel je je ongelukkig of gestrest: Alcohol
Het lijkt wel ons antwoord op alles.
Hoe maken we ons nu los van van alcohol?
Hoe gaan we dat denken nu omgooien, allereerst door vol te houden!!
Bij mezelf is er deze keer al wat veranderd, ik wil het niet meer.
Dus, nogmaals, hou vol, zet door en dan hoop ik dat jullie die verandering ook ervaren.
Tot over een week!
*Belgische singer-songwriter

Gerelateerd

Blog Lida

Blogger aan het woord

Dag allemaal, Vorige week schreef ik m’n blog wat eerder, omdat ik weg was en wel zoals al gezegd met de caravan naar een korenfestival. Wat wordt er rondom ons…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat