Blogger aan het woord

Hemel, ik heb me aangemeld om een blog te schrijven (ik heb dat woord nog nooit gebruikt), maar nu ik er voor word uitgenodigd is het wel spannend.

Mijn naam is Lida en ik ben 68 jaar.

Voordat ik afgelopen Dry January succesvol doorliep, heb ik al 3 keer eerder meegedaan aan deze bekende pauzemaand. En de eerste 3 keer is het me dus niet gelukt. Dan stond ik zo vaak in tweestrijd met mezelf. Dan zei ik ’s morgens: ‘Vanavond drink ik niet’, en ’s avonds was ik dat dus vrolijk vergeten.

In de periode voor afgelopen Dry January werd ik iedere nacht rond 03.00 uur met een wild kloppend hart wakker. Dat kreeg ik met behulp van ademhalingsoefeningen weer tot bedaren kreeg. Dus toen het januari werd, heb ik me aangemeld en het is me gelukt! Ik heb de hele maand januari niet gedronken.

Mijn ervaring die eerste pauzemaand: 2 weken lichte hoofdpijn en daarna soms hoofdpijn, omdat ik zo vast slaap. Met het afvallen was het minder, omdat ik niet dronk vond ik mezelf zo zielig dat ik wel een koekje of chocolaatje mocht.

Ook dat heb ik achter me gelaten. Nu zet ik in februari deze (frisse) lijn voort. Met in mijn achterhoofd:

DRINKEN IS HET NIEUWE ROKEN!

Tot de volgende keer.

Gerelateerd

Blog Lida

Blogger aan het woord

Dag allemaal, Vorige week schreef ik m’n blog wat eerder, omdat ik weg was en wel zoals al gezegd met de caravan naar een korenfestival. Wat wordt er rondom ons…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat