Blogger aan het woord

Deze week heb ik niet zoveel bijzonders meegemaakt. Geen alcohol drinken is inmiddels normaal voor mij geworden.

Ik heb één keer zin in iets sterkers gehad, op donderdag-of vrijdagmiddag voor vijven. Ik ben gewoon doorgegaan met mijn werk en de craving was tegen het einde van mijn werktijd weg. En door de kou had ik zin in een Zwitserse kaasfondue. Die moet ik tot februari uitstellen, omdat ik de kaasfondue toch liever met een scheutje wijn dan met appelsap heb. Ik heb dus niet gedronken of iets met alcohol erin gegeten.

Afgelopen zaterdag ging ik als raadslid naar een congres over armoede. Ik ben altijd wat sceptisch over dat soort congressen, veel praten over armoede en weinig doen, maar dit congres was echt wel interessant en er waren ook veel mensen met minimumloon om over hun arbeidsomstandigheden te praten.

Ik was alleen aan het begin echt verbijsterd. Je kent die muntjes voor een drankje in de pauze wel. In dit geval zat er bij de lunch bier, wijn en frisdrank. Nu is het zo dat middelengebruik voort kan komen uit de stress die armoede en slechte leefomstandigheden voortbrengen, in plaats van dat mensen arm worden omdat ze drinken. Dus eerst de armoede, dan de drank, en niet per sé andersom. Maar alcohol tijdens de lunch is wel een heel slecht en ongepast voorbeeld op een armoedecongres zeg. Ik vind echt niet dat je alcohol om één uur ‘s middags moet normaliseren.

Verder heb ik de verschillende bijdragen op het forum gelezen. Mooi dat iedereen bewust is met minderen en heel veel mensen het minder alcohol drinken in februari willen doorzetten. Inmiddels slaap ik beter en ben ik afgevallen. Op vrijdagmiddag verlang ik nog steeds naar het weekend, maar ik ben wel rustiger nu er geen drankje ‘op me wacht’.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat