Recht uit de pen: Jeroen

HARTstikke toevallig!

Ik heb een bizarre en uitputtende week achter de rug. En dat had niet zozeer te maken met de ’40 dagen geen druppel’-deelname. Of tóch..?!

In mijn introductie als IkPas-blogger vertelde ik jullie over een kennis die in coma raakte na een hartstilstand. En in de inleiding citeerde ik een goede vriend van mij, met zijn gevleugelde uitspraak ‘scheur aan die veter’. Op het moment dat de nieuwsbrief verscheen met dit verhaal erin, ontvingen wij een bericht in onze vriendengroepsapp: die bewuste vriend was in de voorgaande avond getroffen door een hartaanval, gevolgd door een hartstilstand! Hij werd onderweg naar het ziekenhuis gereanimeerd, eenmaal daar gedotterd en later in slaap gehouden. Exact zoals het de andere persoon is vergaan, die ik aanhaalde in mijn verhaal!

Toen ik een andere kameraad dit liet zien, zei hij meteen: “heb het voortaan maar niet meer over iemand die we kennen, Jeroen”. Ho, ik hoop niet dat ik nu iets over déze persoon afroep, nou ik hem évengoed soort-van genoemd heb…

We hebben enorm in spanning gezeten het hele weekend. Uiteindelijk kon zijn vrouw ons mededelen dat hij inmiddels uit de coma was ontwaakt en later op de dag naar de afdeling hartbewaking verplaatst zou worden. Hij maakte het naar omstandigheden goed, lachte zelfs alweer wat. Een grote opluchting, dat zullen jullie begrijpen! Normaal gesproken zou ik daar dan wel iets op gedronken hebben. Oók om de spanningen iets te doen af laten nemen. Maar ik moest het nu op andere manieren verwerken. Sporten, daar kwam ik niet erg aan toe. Nu had ik een stripverhaaltje getekend met mijn eigen figuurtjes Sim&Pol.

Dat zijn dan toch weer van die situaties waarin je behoefte aan alcohol vergroot. Maar óók weer het besef van hoe kwetsbaar je eigenlijk bent en dat je gezondheid nooit iets vanzelfsprekends is.

We zijn natuurlijk ontzettend blij dat het steeds meer de goede kant op gaat met hem, maar dit voorval heeft ons ook niet veel goed gedaan. Zoals ik al schreef: het was een uitputtende week. Tussen de slapeloze nachten door, zitten we middenin de voorbereidingen voor een groot concert met onze percussiegroep. Dinsdag was de generale repetitie, woensdag podium gebouwd, donderdag al het instrumentarium vervoerd en klaargezet; vrijdag de uitvoering! Na afloop is het altijd heel gezellig. Napraten met elkaar en met de bezoekers. Er wordt meestal veel gedronken deze avond. Voor de gezelligheid maar ook is er de ontlading; wederom: even de spanningen van me af drinken.

Hoe ik het er daar vanaf heb gebracht na zo’n drukke, bizarre en gespannen week, zal ik jullie in de volgende blog laten weten.

Een goed en gezond weekend gewenst! Denk goed om jezelf.

HARTelijke groet,
Jeroen

Gerelateerd

Blog Jeroen

Het ritme kwijt

Al ruim 37 jaar ben ik lid van een percussie ensemble, een slagwerkgroep. Ik leef bij de woorden van Frizzle Sizzle: ‘Alles heeft een Ritme’. Een paar weken inmiddels, worden…
Lees meer
Blog Jeroen

Jeroen en de sterren

Over het algemeen voel ik weinig voor het volgen van de privélevens van muzikanten en andere (van tv/radio/web) bekende mensen, zoals sporters en filmsterren. Hoe minder je van de artiest…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat