Nieuwe podcast: ‘Na de Limonade’

De Alcoholwet schrijft voor dat jongeren onder de 18 niet mogen drinken en/of roken. Ook wel bekend onder de campagne NIX18. Duidelijk. Toch is de praktijk weerbarstiger. Jongeren zijn nieuwsgierig en de verleidingen liggen voor het oprapen. Het Trimbos-instituut komt daarom met een nieuwe podcast waarin er wordt gepraat met ouders van puberkinderen over alcohol & drugs en de dilemma’s die daarbij horen.

De podcast: dit kun je verwachten

Hoeveel vrijheid geef je je kind bij alcohol- en drugsgebruik? Praat je met je kinderen over je eigen ervaringen? Journalist en podcastmaker Maarten Dallinga gaat voor het Trimbos-instituut in de podcast ‘Na de Limonade’ in gesprek met ouders van pubers. Ze praten over hoe zij in de opvoeding omgaan met alcohol en drugs en de uitdagingen die ze daarbij ervaren. Ook deelt Ninette van Hasselt (hoofd van het programma alcohol- en drugspreventie bij het Trimbos-instituut) in iedere aflevering inzichten en tips. Bron: trimbos.nl.

Ouders aan het woord

Ouders en hun dilemma’s rondom alcohol en drugs zijn een belangrijk onderdeel van de podcast. Zo wordt er één van de eerste afleveringen gesproken over de praten met je kind(eren) over middelengebruik. Wat kun je als ouder/verzorger het beste doen om een goed contact te houden met je puberkind over alcohol- en drugsgebruik?

Veel luisterplezier

Op 11 september verscheen de eerste aflevering van de in totaal vijf afleveringen. Iedere maandag voor vijf weken lang verschijnt er een nieuwe aflevering. Je beluistert ze hier.

Gerelateerd

Achtergrond

Eet en drink je warm

Nu de temperatuur steeds verder daalt, voel je dat we richting winter gaan. Niet erg, want die lichtjes, die feestdagen, die gezellige avonden je zou ze niet willen missen. Wat…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat