Nee zeggen tegen aangeboden alcoholische drankjes

20 mei 2021 / Actueel / Achtergrond

Nu de zon zich met enige regelmaat laat zien, het aantal bezoekers thuis naar drie is opgeschroefd en de terrassen weer open zijn, krijgt het sociale leven weer een beetje vorm. En daar hoort misschien wel een glaasje of meer bij. Want gezelligheid moet gevierd worden. Maar als je pauzeert, drink je geen alcohol. Hoe zeg je ‘nee’ tegen alcoholische drankjes en houd je het toch gezellig?

Tip 1: Tell a friend

Om te voorkomen dat je je opgelaten voelt tijdens je meet up is het verstandig om in ieder geval een vriend of vriendin in te lichten over je alcoholpauze. Deze vertrouweling kan je steunen wanneer iemand je een drankje aanbiedt/opdringt.

Tip 2: Vertel het iedereen

Licht niet één enkele persoon in, maar deel het met de hele ‘groep’. Als iedereen weet van je pauze dan is het ook voor iedereen duidelijk. Geen alcohol voor jou deze keer.

Tip 3: Deel je motieven

Als je daar behoefte aan hebt, dan vertel je ze waarom je tijdelijk niet drinkt. Dat mag best. Niets om je voor te schamen. Vind je dat toch moeilijk omdat een en ander gevoelig ligt, dan volstaat een goede ‘smoes’ ook.

-Geen zin in hoofdpijn

-Er niet meer goed tegen kunnen

-Morgen lekker sporten

-Drukke week

-Antibiotica

Goed onthouden

Dat jij tijdelijk niet wil drinken, is niet iets wat je hoeft te verbergen. Het is juist iets om trots op te zijn. Wat een gezonde keuze van jou. Daarnaast steunen vrienden elkaar, als het goed is, door dik en dun. Het zou raar zijn als een vriend(in) jou iets opdringt wat je niet wil. En gelukkig is er meer dan alcohol wat jullie bindt.

Opties genoeg

Dat er niks tegen een alcoholische dorstlesser op kan, daar zijn de meningen over verdeeld. Die bite en kick die jij zo waardeert, kun je ook terugvinden in andere (non-alcoholische) drankjes.

Wat dacht je bijvoorbeeld van:

-Tomatensap met basilicum / En een scheutje tabasco natuurlijk / check recept

-Homemade vlierbloesemlimonade / Helemaal plantaardig / Check recept

-Frappé met sinaasappel / Koffie met een kick en bite / Check recept

Als je behoefte hebt aan meer recepten check onze receptenpagina dan eens.

Gerelateerd

11 juni 2021 / Achtergrond

De jungle die gezondheidsapps heet

Gezondheidsapps schieten als paddenstoelen uit de grond. Er schijnen er meer dan honderdduizend te zijn. Omdat ‘allemaal uitproberen’ in dit geval nogal tijdrovend is, heeft de GGD de ‘GGD-AppStore’ opgezet.…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat