Nee zeggen tegen alcoholische drankjes

Nu de zon zich met enige regelmaat laat zien, corona voor even op de achtergrond is en de meivakantie eraan zit te komen, ga je er meer op uit. En daar hoort misschien wel een glaasje of wat bij. Want gezelligheid moet gevierd worden. Maar stel je hebt net een fijne pauze achter de rug. En je bent niet van plan al te hard van stapel te lopen. Hoe zeg je dan (geregeld) ‘nee’ tegen alcoholische drankjes en houd je het toch gezellig?

Tip 1: Tell a friend

Om te voorkomen dat je je opgelaten voelt tijdens je meet up is het verstandig om in ieder geval een vriend of vriendin in te lichten over je alcoholpauze. Deze vertrouweling kan je steunen wanneer iemand je een drankje aanbiedt/opdringt.

Tip 2: Vertel het iedereen

Licht niet één enkele persoon in, maar deel het met de hele ‘groep’. Als iedereen weet van je pauze dan is het ook voor iedereen duidelijk. Geen alcohol voor jou deze keer.

Tip 3: Deel je motieven

Als je daar behoefte aan hebt, dan vertel je ze waarom je tijdelijk niet drinkt. Dat mag best. Niets om je voor te schamen. Vind je dat toch moeilijk omdat een en ander gevoelig ligt, dan volstaat een goede ‘smoes’ ook.

-Geen zin in hoofdpijn

-Er niet meer goed tegen kunnen

-Morgen lekker sporten

-Drukke week

-Antibiotica

Goed onthouden

Dat jij tijdelijk niet wil drinken, is niet iets wat je hoeft te verbergen. Het is juist iets om trots op te zijn. Wat een gezonde keuze van jou. Daarnaast steunen vrienden elkaar, als het goed is, door dik en dun. Het zou raar zijn als een vriend(in) jou iets opdringt wat je niet wil. En gelukkig is er meer dan alcohol wat jullie bindt.

Opties genoeg

Dat er niks tegen een alcoholische dorstlesser op kan, daar zijn de meningen over verdeeld. Die bite en kick die jij zo waardeert, kun je ook terugvinden in andere (non-alcoholische) drankjes.

Wat dacht je bijvoorbeeld van:

-Tomatensap met basilicum / En een scheutje tabasco natuurlijk / check recept

-Homemade vlierbloesemlimonade / Helemaal plantaardig / Check recept

-Frappé met sinaasappel / Koffie met een kick en bite / Check recept

Als je behoefte hebt aan meer recepten check onze receptenpagina dan eens.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat