Dit zijn de non-alcoholische trends van deze zomer

Neerstrijken op een terras hoort erbij in de zomer. Maar in jouw pauze ziet zo’n terrasbezoek er iets anders uit. Dan wordt het geen koude witte wijn of ‘dorstlessend’ biertje. Gelukkig is er heel veel keus op het gebied van alternatieven. Hieronder lichten we de trends van zomer 2023 toe.

Inmiddels schreven we al veel artikelen over non-alcoholische alternatieven. De ene keer gaat het om een rage uit Azië (Bubble tea), dan weer om een gefermenteerd drankje (Kombucha). Maar het kan ook iets heel simpels zijn: een huisgemaakte ijsthee die jou precies die verkoeling biedt die je nodig hebt op een warme dag.

Bij IkPas houden we de trends goed in de gaten. Wat hot is op non-alcoholisch gebied, lees je hier.

Trend 1: De Peruviaanse keuken

Ieder jaar worden ‘The World’s 50 Best Restaurants’ verkozen. Dit jaar kwam de wereld van de gastronomie bijeen in Valencia (Spanje) ter ere van de 21e editie. De onbetwiste nummer één is restaurant ‘Central’ in Lima in Peru. Misschien ken je de Peruviaanse keuken van het gerecht ‘ceviche’ (rauwe vis). Maar wat je vooral ook moet proberen, als je er de gelegenheid voor hebt, is de ‘Chicha morada’, een paars-zwarte drank gemaakt van gekookte paarse maïs. Dit drankje staat ook wel bekend als de ‘sangria van Peru’. Het kan koud of warm worden gedronken en met of zonder alcohol. In je pauze kies je natuurlijk voor de alcoholloze variant ; )

Trend 2: Braziliaanse dorstlesser

Of je nu wel of niet je weg weet te vinden op TikTok, het medium brengt allerlei trends aan het licht. Ook op culinair gebied. Deze zomer zitten we massaal aan de Braziliaanse limonade. Het drankje bestaat uit gezoete melk, water, (bevroren) limoenen, ijsklontjes en takjes munt. Proost!

Lees hier het recept voor Braziliaanse limonade

Trend 3: Alleen als ‘ie ijs- en ijskoud is

De volgende trend is niet per se drinkbaar of gemakkelijk te bestellen op een terras. Maar wel te leuk om hem je te onthouden. Deze zomer is de ijspraline een trend. Veel chocolademerken en chocolatiers lanceren diverse creatieve ijspralines. Ook designer ijsblokjes zijn een hit deze zomer. Daarbij wordt vlak voor het serveren met een stempel een logo of tekening in ijsblokjes gesmolten. Dat geeft een leuke twist aan een alternatief drankje.

Bron: hln.be

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat