Daarom las jij een alcoholpauze in: 6 voordelen

Pauzeren levert op. Dit ondervind jij hopelijk aan den lijve. Omdat het lekker leest, lichten we hier zes voordelen uit, waar je blij van wordt.

  1. Beter slapen, meer energie, bewuste beslissingen

Dat je beter slaapt als je de alcohol laat staan, is geen toeval. Als je niet drinkt, kun je vijf of zes extra slaapcycli doormaken. Dankzij die extra slaap word je uitgeruster wakker. Zo’n goed begin van de dag zorgt ervoor dat je én meer energie hebt én in staat bent om betere beslissingen te maken. Dat komt doordat je REM-slaap (je diepste slaap) belangrijk is voor je cognitieve skills.

  1. Babyhuidje

Geen alcohol drinken heeft niet alleen een positief effect op je organen, ook je huid vaart er wel bij. Van alcohol droog je uit en vocht is juist wat een huid laat stralen. Een goede hydratatie is dus essentieel voor een glanzende huid. Water drinken dus, geen wijn of bier.

  1. Risico beperken op bepaalde aandoeningen

Dankzij een alcoholpauze verklein je de kans op bepaalde aandoeningen, zoals een verhoogde bloeddruk. Een chronische hoge bloeddruk verhoogt de kans op hartaandoeningen. Daarnaast is het bewezen dat na een alcoholpauze van een maand het vetgehalte in de lever is afgenomen. Dit verkleint de kans op leveraandoeningen en leverkanker.

  1. Opperbest humeur

Kun je je tijdens een avondje doorzakken lekker vrolijk voelen, is je humeur de volgende dag vaak niet om over naar huis te schrijven. Alcohol zorgt ervoor dat je minder serotonine aanmaakt (gelukshormoon), hierdoor voel je je down. Het sombere gevoel na een avondje drinken, kan je nog dagenlang achtervolgen.

  1. Fitte hersenen

Een maand niet drinken zorgt al voor fittere hersenen. Omdat alcohol bepaalde neurotransmitters, zoals dopamine onderdrukt, werken de neurologische doorgangen van je brein weer zoals ze moeten als je stopt met alcohol. Hoera!

  1. Gezelligheid tussen de lakens

Dat alcohol je in ‘the mood’ krijgt, klinkt velen waarschijnlijk bekend in de oren. Het klopt dat je je minder geremd voelt na een paar glazen wijn of bier. Maar het zorgt ook voor minder gevoeligheid in de zenuwenuiteinden. En dat wil je nu juist niet. Daarnaast kunnen mannen last krijgen van erectieproblemen en vrouwen van vaginale droogte. Geen alcohol drinken, laat optimaal genieten en presteren tussen de lakens : )

Bron: flair.nl.

Gerelateerd

Achtergrond

Eet en drink je warm

Nu de temperatuur steeds verder daalt, voel je dat we richting winter gaan. Niet erg, want die lichtjes, die feestdagen, die gezellige avonden je zou ze niet willen missen. Wat…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat