Boekentip: Dan Karaty op z’n eerlijkst

Misschien is het nieuws je de afgelopen weken al ter ore gekomen; voormalig danser, choreograaf en ‘Holland’s Got Talent’ jurylid Dan Karaty heeft een boek geschreven over zijn 25 jaar lange, en vooral verborgen, alcoholverslaving.

In 2021 kwam hij uit de kast als alcoholist. En nu is daar dan het boek: ‘If I’m being honest – Hoe ik van verborgen alcoholist een gelukkig man werd’. In dit boek vertelt hij over zijn leven voor, tijdens en na zijn opname in een verslavingskliniek.

Choreograaf Dan Karaty heeft het helemaal voor elkaar: hij reist de hele wereld over en heeft geen gebrek aan feestjes, aandacht en geld. Hij komt in Nederland terecht als jurylid van So You Think You Can Dance en Holland’s Got Talent en het publiek valt als een blok voor de goedlachse Amerikaan. Maar achter zijn glimlach verbergt Dan een groot geheim. Hij is alcoholist.

Hoe succesvoller hij wordt, hoe meer hij gaat drinken. En zolang hij kan werken en zijn afspraken nakomt is er toch geen probleem? Maar met dat succes komen ook alsmaar meer sociale verplichtingen. Hij wordt afhankelijk van de drank en het kost hem steeds meer energie om de schone schijn op te houden.

Dan breekt de coronapandemie uit en komt hij thuis te zitten. Hij kan zich niet langer in zijn hotelkamer terugtrekken om een paar flessen wijn leeg te drinken. Maar hij kan ook niet stoppen. Voor het eerst geeft hij toe dat hij hulp nodig heeft en al snel zijn hij en zijn vrouw het erover eens dat hij moet worden opgenomen in een verslavingskliniek. Hij gaat er naartoe, niet wetend of hij bij thuiskomst nog welkom is.

Intussen is Dan al in verschillende talkshows verschenen en ook in podcastland is het geen onbekende. Wil je graag naar de podcasts luisteren waarin Dan verscheen? Klik dan hier.

Gerelateerd

Achtergrond

Eet en drink je warm

Nu de temperatuur steeds verder daalt, voel je dat we richting winter gaan. Niet erg, want die lichtjes, die feestdagen, die gezellige avonden je zou ze niet willen missen. Wat…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat