Gemeente Staphorst doet mee aan IkPas

Gemeente Staphorst

Heeft u al goede voornemens voor 2021? Begin het jaar goed, doe mee aan IkPas en zet uw alcoholgebruik op pauze. Daag uzelf uit om vanaf 1 januari 2021 30 dagen geen alcohol te drinken.

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. 30 dagen geen alcohol drinken om eens te kijken wat het met je doet. Met IkPas ben je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. Doet u als inwoner van de gemeente Staphorst ook mee aan deze actie?

Wethouder Alwin Mussche (Gezondheid) is ook dit jaar een van de ambassadeurs van deze actie in de gemeente Staphorst: “Het zijn bijzondere tijden. Door het coronavirus zitten we momenteel veel thuis. Daarom is het juist nu zo ontzettend belangrijk om gezond en fit te blijven. IkPas is een landelijke actie die we hebben opgenomen in ons lokaal gezondheidsbeleid. Net als GGD IJsselland en Tactus verslavingszorg ondersteunen wij deze actie en activeren we inwoners, organisaties en verenigingen om deel te nemen. Gaat u met mij deze uitdaging aan?”.

Doet u mee?
Ervaar zelf hoe het is om 30 dagen géén alcohol te drinken en geef hiermee het goede voorbeeld aan jong en oud. Daag anderen ook uit om mee te doen en vraag sportmaatjes, collega’s, vrienden en familieleden om zich aan te melden. Na aanmelding op deze website ontvangt u een speciale IkPas nieuwsbrief met informatie en tips.

Wanneer van start?
De 30 dagen actie loopt van vrijdag 1 januari 2021 tot en met zaterdag 30 januari 2021.
Dit levert het u op
• Mentaal fitter worden: Behalve fysiek heb je ook mentaal profijt van geen alcohol drinken. 63% van de deelnemers ervaart dit.
• Geen alcohol drinken is ook voor je omgeving wennen, je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren. 64% kan na afloop van de actie beter ‘nee’ zeggen tegen alcohol. Daarvoor hoeven ze niet perse de Bob te zijn!
• 32% van de deelnemers is na de actie van IkPas gewicht kwijtgeraakt! Voor menige deelnemer een belangrijke reden om ook na IkPas minder alcohol te drinken.

 

Doe mee als ambtenaar van Gemeente Staphorst

CONTACT GEGEVENS

email: communicatie@staphorst.nl
website: www.staphorst.nl
facebook: /gemeentestaphorst
twitter: /g_staphorst
instagram: /gemeentestaphorst/
linkedin: /gemeentestaphorst/

Deelnemer statistieken Staphorst

Leeftijd

18 - 25 jaar 0
26 - 35 jaar 0
36 - 45 jaar 1
46 - 55 jaar 0
56 - 65 jaar 3
66 - 75 jaar 0
76 - 85 jaar 0
86 - 95 jaar 0
96 - 100 jaar 0

Verhouding geslacht

4
0
0

Deelnemers

4

Gemiddeld aantal dagen

30

Deze gemeenten doen ook mee aan IkPas:

Wijzig instellingen voor chat