Gemeente Dronten doet mee aan IkPas

Ikpas in de Gemeente Dronten

Vanuit de gemeente Dronten werken we hard aan een gezonde omgeving voor alle inwoners. Een van de speerpunten die we daarin hebben is het thema ‘middelen gebruik’. Samen met de werkgroep Helder Uit (bestaande uit De Meerpaal Welzijn, GGD Flevoland, Tactus Verslavingszorg en de gemeente Dronten) werken we aan dit speerpunt door verschillende activiteiten en interventies op te zetten. Een van deze interventies is de jaarlijkse Ik-Pas campagne waar veel inwoners ieder jaar weer aan mee doen!

Er zijn veel mensen die onbewust een patroon ontwikkeld hebben waarbij ze dagelijks alcohol drinken. Ontspanning, even de zorgen van alledag opzij zetten of gewoon omdat ze het lekker vinden; er zijn verscheidene redenen waarom mensen het drinken van een glas alcohol als prettig ervaren. Met de IkPas-campagne – de Nederlandse variant van Dry January – ga je een uitdaging aan met jezelf en je omgeving en drink je een maand lang geen alcohol. Je ontdekt wat het niet-drinken met je doet en je wordt je bewuster van de keuzes die je kunt maken om wel of niet te drinken. Het is een moment om eens goed te kijken naar vastgeroeste patronen en te ontdekken welke alternatieven je wellicht veel beter passen.

Via deze gemeentepagina kunnen alle inwoners van Dronten zich officieel aanmelden voor de Ik-Pas challenge. Je voert de challenge zelf uit, maar door je aanmelding toch een beetje samen!

Contact gegevens

Doe mee als
deelnemer

Inschrijven
Deelnemer statistieken Dronten
Statistieken van Dry January 2023

Leeftijd

18 - 25 jaar 0%
26 - 35 jaar 0%
36 - 45 jaar 0%
46 - 55 jaar 58%
56 - 65 jaar 0%
66 - 75 jaar 42%
76 - 85 jaar 0%
86 - 95 jaar 0%
96 - 100 jaar 0%

Geslacht

58%
42%
0%
0%

Deelnemers

6

Gemiddeld aantal dagen

154
Wijzig instellingen voor chat