Verwenwater

Ingredienten voor 1 karaf.

  • Vervenne/mint 2 takjes
  • Komkommer 3 lamellen
  • Frambozen 8 stuks
  • Lychees 3 stuks
  • 1 liter kraanwater

Bereiding:

•Was de vervenne of mint, pluk van 1 takje de blaadjes en bewaar het kale takje.
•Rol de losse blaadjes samen op tot een bundel, voorzichtig pletten met de achterkant 
van een mes en prik er daarna de steel van het kale takje doorheen. 
•Was de komkommer en haal met een dunschiller of kaasschaaf 3 mooie lange lamellen van de komkommer.
•Pel de lychees, snijd voorzichtig rond tot op de pit zodat je 2 helften vruchtvlees hebt, 
gebruik alleen het vruchtvlees. 
•Was de frambozen.
•Vul de karaf met de komkommerlamellen, lychee-vruchtvlees, opgerolde vervenne of mint, 
frambozen en als laatste het takje mint. 


• Voeg wat ijsklontjes toe en vul de karaf met koud kraanwater

Tip:

Vervenne is niet altijd verkrijgbaar, maar wel erg lekker. Mint is ook prima maar geeft een iets minder frisje dan vervenne. Verse frambozen kunnen soms prijzig zijn. Er zijn ook losse ingevroren frambozen te koop, zowel in de supermarkt als bij de groothandel.

Een heerlijk recept van Brabant Water.

Gerelateerd

Belvoir Ginger Spice

Iedere week verrast D-drinks ons met een recept dat je verlangen naar een alcoholische versnapering -hopelijk- op slag doet verdampen. Het vinden van een eigen alcoholvrij succesnummer kan best even…
Lees meer

Maté ijsthee

Wat is maté?  Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De jonge blaadjes van de Matéplant worden gedroogd en vervolgens fijn gemalen. De…
Lees meer

Ice tea – 2

De lekkerste ice tea maak je zelf. Er zijn 2 methoden voor het bereiden van verse ice tea, de snelle methode hot brew en de langzame methode cold brew. Voor…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat