Blogger speaking

We zijn halverwege!
Het verbaast mij wel een beetje hoe makkelijk het mij uiteindelijk afgaat. Ik had toch wat meer problemen verwacht, maar ik geniet intens van mijn sapjes, limonades en vooral mijn tomeloze energie.
In mijn vorige blog schreef ik dat ik zoveel in huis en tuin aan het doen was dat ik bang was dat er voor de rest van de maand niks meer over zou zijn.  Nou, niks is minder waar. Ik kon namelijk nog best prima mijn plafond blauw gewolkt schilderen, en 2 witte muren oranje. Daar moesten natuurlijk wel weer andere gordijnen bij en die gordijnrails vond ik ook maar niks, bamboe moest het worden! Gelukkig had ik nog bamboe in de tuin en na wat zagen en vijlen ben ik weer tevreden.
Af en toe heb ik in de avond een gevoel alsof ik iets mis, het is een beetje een onbestendig gevoel. Het is niet dat ik dan trek heb in een wijntje, dat komt niet eens in mij op,  ik denk dan dat ik honger heb en ga wat lekkers maken.  Meestal een loempia of een toastje kaas, een tosti of gewoon een restje avondeten.  Het verbaasde mij dan ook wel dat ik hier op de site las dat 30% van de Ik-Passers meedoet om af te vallen. Ik werd er zelfs een beetje bang van, want ik mag helemaal niet afvallen!  Ik rende natuurlijk meteen naar de slaapkamer naar de weegschaal en wat denkje?  DRIE kilo erbij!  Ik ben helemaal gelukkig..
Er was deze week één moment dat ik toch wel serieus zin had in een stevige borrel. Ik had in de vrieskou de halve dag op mijn land hout gezaagd en kwam met rode neus en rode oren weer terug mijn huisje binnen en dacht echt, ohhh nu heb ik een borrel verdiend. Al snel bedacht ik wat anders. Tijdens mijn opruimwoede van de week ervoor was ik een pak cacao tegengekomen ergens achterin een kastje. Ik heb al een jaar of twintig geen warme chocolademelk gedronken, maar ik ben meteen aan de gang gegaan met melk en suiker en cacao. Ik had slagroom en deed er een enorme toef bovenop en heb intens genoten. De sapjes ben ik aan het afbouwen, je zal het niet geloven maar hier in Hongarije kost een liter wijn minder dan een pak sinaasappelsap dus ik geef meer geld uit deze maand en dat is niet de bedoeling. Ik heb nu vijf soorten siroop staan en daar maak ik telkens een andere mix mee in een literkan, schijfje citroen uit de vriezer erbij en telkens weer een verrassend smaakje, zo wordt het nooit saai.
Ik ben benieuwd hoe het mij de komende week vergaat en wat voor idiote klussen ik ga uitvoeren. 🙂
Nu eerst (nog) een chocolademelk.
Liefs  Sonia

Gerelateerd

Blog Sonia

Blogger speaking

Nou dat was het dan,  bijna aan de einddatum, nog 4 dagen te gaan. In mijn vorige blog schreef ik dat ik nog niet wist hoe ik verder zou gaan…
Lees meer
Blog Sonia

Blogger speaking

Ik ben Sonia, 56 jaar en ik woon al meer dan tien jaar in Hongarije. Ik woon hier min of meer zelfvoorzienend samen met mijn dieren op een klein boerderijtje…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat