Blogger speaking

Als jullie dit lezen, heb ik mijn eerste twee (of drie) alcoholloze dagen achter de rug. Dit klinkt een beetje alsof ik in 2023 iedere dag dronk. Gelukkig was het niet zo erg. Het is wel zo dat ik steeds iets meer dronk.

Ik zal me kort voorstellen: ik ben Jennifer. Ik werk bij een grootbank en ben daarnaast gemeenteraadslid. Ik woon samen. Mijn hobby’s zijn koken, thrillers lezen en paardrijden.

Ik heb tot mijn dertigste nauwelijks gedronken. Ik vond het niet lekker. Ook paste veel drinken gewoon niet bij mijn studentenbudget en het salaris van mijn eerste baantje. Langzamerhand ben ik bepaalde drankjes gaan waarderen, dus die dronk ik af en toe in de kroeg. Toen ook af en toe op vrijdagavond. Vervolgens elk weekend. En tot en met vorige maand meer dan één drankje in het weekend.

En ik slaap slecht van alcohol. Ik word er suf van, om vervolgens een groot deel van de nacht klaarwakker te liggen. Ook ben ik me er heel goed bewust van hoe ongezond alcohol is. Je lichaam doet er minstens anderhalf uur om een glaasje alcohol af te breken en het schijnt flink langer te duren voordat alle restproducten ook uit je lichaam zijn. Alcohol is dus zeker niet iets wat je gedachteloos moet drinken. Vandaar dat ik mee wil doen aan IkPas. Ik zag de poster toen ik als raadslid op werkbezoek was bij de GGD Haaglanden en dacht ‘dat is wel handig voor mij!’

1 januari is gelijk al de eerste dag waarop ik een glaasje alcohol heb afgeslagen, het is traditie om op 1 januari in de kerk het nieuwe jaar in te luiden met bubbels en een kniepertje (opgerold koekje). Dan is de alcohol van oudejaarsavond nog niet je lichaam uit, of je giet er al nieuwe alcohol in. Dat gaan we dit jaar dus niet doen.

Om deze maand makkelijker voor mezelf te maken, heb ik een aantal alternatieven bedacht om te bestellen voor situaties waarin ik normaal gesproken alcohol drink of alcohol aangeboden krijg. Ik heb heel bewust een etentje bij een Chinees restaurant gepland, omdat daar de meeste gerechten alcoholvrij zijn. Paardrijden en alcohol gaan absoluut niet samen, omdat je ook in de stal 100% van je reactievermogen nodig hebt. Dus op de manege dronk ik al nooit.

Waar ik het meest tegenop zie zijn vragen als ‘ben je soms zwanger?’ op het moment dat ik met een glaasje fris in mijn handen sta. Ik heb daar nog geen gevat antwoord op. Iemand tips? Waar ik het meest naar uitkijk, is een betere nachtrust in het weekend en me op zaterdagochtend fitter voelen.

Gerelateerd

Blog Jennifer

Blogger speaking

De griep heeft mij goed te pakken. Ik lig inmiddels al vier dagen met koorts en kortademigheid op bed. Ik heb maar één moment aan een drankje gedacht, om mijn…
Lees meer
Blog Jennifer

Blogger speaking

Deze week heb ik niet zoveel bijzonders meegemaakt. Geen alcohol drinken is inmiddels normaal voor mij geworden. Ik heb één keer zin in iets sterkers gehad, op donderdag-of vrijdagmiddag voor…
Lees meer
Blog Jennifer

Blogger speaking

Ik moet mijn thuiswerkdag beginnen zonder koffie. De koffiefilters zijn op en de supermarkt is nog niet open. Ik heb ontzettende zin in een lekkere bak koffie. Ik weet zeker…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat