Blogger speaking

Ik ben geen Koos, geen Evi, Dan, Esther of Jacqueline.

Ik ben gewoonweg een Geraldine. En ik wil even pas op de plaats maken. Ik wil absoluut niet de Messias uithangen en gaan vertellen waarom niet drinken goed voor ons is. Want dat weten we allemaaltoch?! Gisterenavond kwam mijn beste vriend slapen, die al wat maanden is gestopt met alcohol. Hij had volgens zijn zeggen nooit de relatie met alcohol die ik heb.

Maar het hebben van een wat voor soort relatie met alcohol dan ook, is vragen om een scheiding. En ja ik heb een haat- liefde-verhouding met de wijn en om die reden ook alle boeken en podcasts gelezen en geluisterd van bovengenoemden die de ‘strijd’ zijn aangegaan. Ik lieg er niet over, soms misschien over de hoeveelheid, maar iedereen weet toch dat ik van ‘een wijntje’ houd. Yeah right….

Ik schonk thee in voor de vriend, een glas wijn voor mezelf en wat later nog één. En toen ik voor het slapen het laatste beetje in wilde schenken, had hij de fles al weggedaan. Oef, zucht, wat jammer.

Maar het signaal dat ik toch wel erg gehecht was aan de vrijdagavondfles werd zonder al te veel woorden duidelijk. En de vriend realiseerde zich ineens dat hij toch ooit ook wel een relatie had met de drank, maar godzijdank na jaren gescheiden is. En nu is het moment weer daar dat ik wil passen. Passen in de zin van: nee deze maand niet.

Of misschien langer, of misschien korter maar het is het proberen waard. Want hoe ik of wie dan ook het romantisch of leuk wil maken, alcohol verdoofd, is vergif voor het lijf, geeft drama en is at the end helemaal niet leuk. Ik ben van nature al een beetje de dramaqueen of het gevalletje ‘on the edge’ en wil dat niet meer zijn.

Ik weet uit ervaring dat niet drinken een springplank is naar helder denken en stabiliteit. No more drama. Ik weet ook dat het lastig is, en dat de klinieken vol zitten met mensen die willen stoppen maar het niet kunnen.

Maar we kunnen het ook wat zachter maken door het in ieder geval een kans te geven. Never take the first one en ik zal blijven schrijven over wat ik in plaats van wijn ga doen. Er zijn namelijk alternatieven die mij op het lijf geschreven zijn.

In het verleden is, voor mij althans, gebleken dat als je die eerste paar dagen zonder de alcohol achter je hebt, de adrenaline gaat stromen. Ik kan mezelf in ieder geval beloven dat een vakantie zonder drank net zo leuk of zelfs nog leuker kan zijn. Ik kan zeggen dat de cravings voorbijgaan en dat helder en fit opstaan een enorm cadeau is. Alle clichés zijn waar, echt ! Maar wanneer ik dit schrijf duurt het nog even tot het 1 januari is en koop ik nog de lekkerste rode wijn uit de Bottleshop. Ik kan niet wachten om die te ontkurken.

Ik ga vast nog één keer onderuit met de fiets op het gazon van de buren en als ik morgen een nieuwjaarsduik maak is dat om de kater weg te spoelen en een clean jaar in te slikken. Ik maak excuses aan de gastvrouw van het feest voor mijn grote bek en ik schaam me dood.

Maar wat een waanzin, wie hou ik voor de gek? Morgen is het 1 januari en is het menseigen dat we een startdag of datum willen. Voor alle IkPassers is dat moment morgen. En weet je, januari is toch een k..tmaand. Daarnaast voor je het weet is het voorbij en voelen we ons zo lekker dat we nog even wat langer de ‘paskamer’ ingaan.

Good luck en ik wens iedereen en mezelf weer mooie, nieuwe inzichten en vooral een lekker en gezond lijf. Ik knal eruit, liefs !

Gerelateerd

Blog Geraldine

Blogger speaking

DE EINDSTREEP Ik denk dat voor de meeste mensen die de maand januari niet hebben gedronken, dit woord steeds door het hoofd gaat. Klinkt resoluut, klinkt uitdagend, ruikt naar bloemen…
Lees meer
Blog Geraldine

Blogger speaking

Mijn buikvet is nog steeds niet geslonken maar de cravings zeker wel. De zin in die fles wijn is vooral op bijeenkomsten waar ik liever niet zou willen zijn. Zodat…
Lees meer
Blog Geraldine

Blogger speaking

Vroeger vond ik het verschrikkelijk als mijn ouders aan de drank zaten. Ik vervloekte ze en dacht altijd dat ik nooit geen alcohol zou aanraken. Al hadden zij het vaak…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat