Blogger speaking

Ik ben Annemiek, 69 jaar en komende weken jullie maandag-blogger.

Aan de Maas, buiten het dorp Appeltern dat vooral bekend is om haar ‘Tuinen’ staat mijn boerderijtje waar ik samen met Man en een grote (moes-)tuin geniet van de natuur.

Man kookt zalig en een goed glas wijn behoort al jaren tot de vaste routine aan het einde van de middag als al het werk gedaan is.

Een heerlijke en vanzelfsprekende afsluiting van de dag en zoete aanloop naar de avond.

Voor het vierde jaar op rij ging 1 januari de kurk op de fles, voor mij. Een poging om de Dry January gezamenlijk aan te gaan strandde al vroegtijdig evenals een rondje langs de vriend(-inn)en.

Alleen mijn trouwe Vierdaagse-makker bleek solidair en zo droogden we samen op. En toastten we 1 februari op het behaalde succes met….  bier/wijn.

Tot zich ineens al Kerst aandiende en daaraan voorafgaand digitale post van IkPas.

“Wat, nu alweer, dat hebben we toch net achter de rug”, mompelden we laf.

Dit jaar verliep anders. Weer ging het slot op de fles. Want zeg nou zelf, als je na jaren IkPas ineens niet meer meedoet, is er toch echt iets serieus met je aan de hand. Maar gaandeweg januari besloot ik me eens flink in mijn alcohol-thema te gaan verdiepen. Waarom en wanneer drink ik? Maar ook vooral de vragen: Wat doet dit allemaal met de mens, hoe is het zover gekomen, is het te vergelijken met de rookverslaving waar ik al zo’n veertig jaar geleden mee kapte?

Meer ingewijde IkPassers kennen de namen wellicht: Jan Heemskerk, Petra Moes, Jacqueline van Lieshout en ook mijn eigen wekelijkse goeroe Jelle Hermus van SoChicken, ik las en luisterde naar hun podcasts. Natuurlijk wist ik er van maar veel nog niet, een wereld ging voor me open.

En zo eindigde Dry January en gleed ik geruisloos de volgende challenge in.

Hoe dat verloopt lees je volgende week maandag.

Groet van Annemiek

Gerelateerd

Blog Annemiek

Blogger speaking

Er viel nogal wat te vieren afgelopen week. Of eigenlijk vierden we ons lange samenzijn in meerdere delen. Met een fietstocht op een zonnige lentedag in korte broek, een stadsbezoek…
Lees meer
Blog Annemiek

Blogger speaking

In mijn leven heb ik heel wat memorabele momenten gekend die vergezeld werden met drank. Prachtige feesten komen langs in mijn gedachten. Neem mijn 50ste verjaardag, haast 20 jaar geleden:…
Lees meer
Blog Annemiek

Blogger speaking

Wat zijn we blij met die dagelijkse positieve golf die via IkPas over ons heen rolt. Voor mij werkt dit absoluut motiverend. En zeker van de verhalen van mijn mede-bloggers…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat