Nieuw, nieuwer, nieuws over alcohol

Iedere week zien wij tientallen berichten voorbijkomen met als (sub)thema alcohol. De meest opvallende berichten lees je hier.

Bewust beschonken bestuurder

In een rijschool in de Japanse stad Chikushino bieden rijinstructeurs lessen aan waarbij alcohol toegestaan is, gecontroleerd weliswaar. De lessen zijn een onderdeel van een politiecampagne om weggebruikers ervan te overtuigen nooit achter het stuur te kruipen, nadat ze alcohol gedronken hebben. Dit initiatief is naar aanleiding van de dood van drie kinderen uit hetzelfde gezin afkomstig uit de stad Chikushino. De gezinsauto werd aangereden door een dronken autobestuurder.

Lees het hele artikel hier

94,6 procent van de volwassenen in Marokko drinkt niet

En daarmee staat het land op plaats 11 op de ranglijst met hoogste percentage niet-drinkers. Libië staat bovenaan de ranglijst met een percentage van 99,5 procent niet-drinkers. Het wordt gevolgd door Afghanistan, Jemen, Mauritanië en Koeweit. De Comoren sluiten de rij met een percentage van 93,3 procent.

Lees het hele artikel hier

Beer goggles bestaan niet

Het fenomeen ‘bierbril’ (beer goggles) blijkt een fata morgana. Lang werd gedacht dat je een persoon ineens knapper kon vinden na het drinken van enkele drankjes. Uit een Amerikaanse studie (Stanford Prevention Research Center) blijkt dit niet zo te zijn. Tijdens een experiment kregen proefpersonen wodka te drinken of fris. Ze moesten daarna de aantrekkingskracht van anderen inschatten. De uitkomst van dit experiment was dat er geen belangrijke verschillen zaten tussen de inschatting die nuchter en na een paar glaasjes werd gedaan.

Lees het hele artikel hier

Gerelateerd

Background

Comazuipen en bingedrinken

Jongeren die veel alcohol drinken om zo snel mogelijk dronken te worden. Dit wordt comazuipen, ook wel bingedrinken genoemd. Een gevaarlijk tijdverdrijf. Hier lees je wat er precies misgaat in…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat