Komt dat zien, komt dat zien

Er is een heleboel te lezen en te beluisteren over alcohol. Er zijn inmiddels tig boeken over alcohol geschreven en ook aan podcasts over alcohol is geen gebrek. Maar wist je dat er ook theatervoorstellingen te zien zijn over alcohol?

Rudiversum van Ruud Smulders

Cabaretier Ruud Smulders komt met een show die in het teken staat van het alcoholisme van zijn moeder. Ruud: “Ik laat in deze voorstelling mijn schild volkomen zakken, door over de aandoening van mijn moeder te praten. Vanaf de zijlijn denk je: daar staat een gozer op het podium die het allemaal wel voor de wind gaat. Ik ben best wel een kereltje, zoals ik overkom. Maar dat kereltje begint te vertellen hoe rot het allemaal is met z’n moeder en houdt daar niet meer over op.”

Zoals je van een stand-up comedian mag verwachten is Rudiversum om te lachen. Maar niet zonder dat er ook kalme verhalen over het ontwrichtende effect van het alcoholisme van zijn moeder op het gezinsleven van de familie Smulders voorbijkomen.

Source: pzc.nl.

Ben je benieuwd naar deze voorstelling? Bekijk here de speeldata van Rudiversum.

Sinds ik niet meer drink van Evi Hanssen

De Vlaamse presentatrice, zangeres en schrijfster Evi Hanssen drinkt al een paar jaar niet meer. Naar het gelijknamige boek is er nu dus ook een theatervoorstelling over haar nuchtere reis. Met de nodige humor beschrijft Evi haar alcoholloze avontuur. Zo leert ze zichzelf op een andere manier kennen en komt ze in situaties terecht die haar als niet-drinker aan het denken zetten. De voorstelling is bedoeld om te inspireren en om een avondje lekker te lachen.

Ben je benieuwd naar deze voorstelling? Bekijk here de speeldata van Sinds ik niet meer drink.

 

 

Gerelateerd

Background

Tot hier en niet verder

Nederlanders staan open voor maatregelen die gezond eten en drinken stimuleren, maar het moet niet te dwingend worden. We willen wel moeite doen voor het verbeteren van onze gezondheid, maar…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat