IkPas-deelnemers en hun alternatieven deel II

Agnes

Crodino met sinaasappelschijven

Gerben

Gembershot

Connie

Omdat water en thee me af en toe de neus uit komen, heb ik lekkere alternatieve 0.0- drankjes gevonden. Ik ken mezelf, dus zelf allerlei mocktails maken schiet erbij in. Ik woon in het zuiden van Nederland en heb 0.0 dranken gekocht bij Colruyt in België. Night Oriënt is ook in Nederland te verkrijgen en via internet te bestellen.

Ik was zo slim (niet dus) om heel veel etentjes in te plannen in Dry January. Bij vrienden, in restaurants en bij ons thuis. Ik hou het nog steeds vol, ondanks dat sommigen me proberen over te halen. Dan zeg ik: nee dankjewel, mijn lever heeft vakantie.

Natuurlijk mis ik mijn lekkere portje op zondagmorgen (traditie) en een glaasje wijn bij het eten. Ik ga hier zeker ook weer van genieten, maar ik ben er ook van overtuigd dat het goed is om regelmatig een alcoholpauze in te lassen.

Mariël

Mijn tip voor een alcohol vrij alternatief is de alcohol vrije sekt van de Aldi (ik weet niet of die in Nederland te koop is, ik koop die in Duitsland ). Ik drink dit in een leuk en mooi glas. Ook goed op feestjes en zo voorkom je vragen. Als mij wel gevraagd wordt waarom ik niet drink, antwoord ik overigens gewoon dat ik even geen zin in alcohol heb.  En daar heb ik nog nooit een negatieve reactie op gehad.

Matti

Gingerbeer van Royal Club, maar deze is zonder suiker!!! Alcoholvrije ‘vervangers’ zitten vaak boordevol suiker en zuur; ofwel minder alcohol maar meer suikers en zuur wat niet goed is voor het gebit en de rest van je lichaam.

Gerdien

Een deel Sprite zero, twee delen spa bruis medium, een deel Tonic, een paar takjes munt, stukje lemon/citroen en ijsklontjes. Een heerlijk fris drankje!

Nancy

Wat ik graag drink zijn bittere sapjes. Grapefruitsap of een mengeling van grapefruitsap met sinaasappelsap en drakenfruitsap van Solevita. Of gember met kurkuma en wat honing (gepureerd samen) en spa rood. Een voormalige collega van me heeft me kennis laten maken met 50 – 50 half / half vruchtensap met spa rood. Heerlijk alternatief voor alcohol.

Annelies

Hierbij het drankje wat ik uitgevonden heb en mij nog het meeste bevalt:

Een half flesje ( anders wordt het veel te zoet) Crodino aanlengen met nosecco of tonic.

Smaakt als een Aperol Spritz.

Harold

Ik vind dus Royal Club Ginger Beer 0,0 heerlijk ’s middags. 2 of 2,5 Hoegaardenglas vol.

Jacqueline

Hierbij een paar recepten, hoeveelheden aan te passen naar eigen behoefte.

White spider

Jus d”orange, grenadine, melk, suiker en ijsblokjes

Soft sulla

Jus d’orange, citroensap, grenadine en ijsblokjes

Blood sweat and tears

Tomatensap, citroensap, peper en zout, ijsblokjes

Black widow

Cola (kan ook suikervrij) vanille-ijs, slagroom en crushed ijs

Anna

Nodig: een sapcentrifuge

Winterpeen, appels en  limoen

Of

Rauwe bietjes, komkommer, sinaasappel

Of

Grapefruit met water aanlengen.

Het is even een werk, maar je hebt alles lekker vers en het spaart ook plastic uit.

Henske

Mijn favoriet is een scheut gembersap (Zonnatura) aangelengd met ginger ale (suikervrije variant). Verrassend lekker!

Helga

Gewoon spa rood met citroen of een klein scheutje Gimber met citroen. Niet zozeer een 0.0% cocktail of andere alcoholvrije dranken dan zit je nog steeds in gedachten bij de alcohol.

In de afgelopen 20 dagen een keer een alcoholvrije prosecco gehad bij een nieuwjaarsetentje, dat was het.

Mirjam

Mijn tip voor ’n heerlijk verfrissend 0.0% drankje is: Bruisend bronwater, AH bio siroop bv; Vlierbloesem (of ‘n andere siroopsmaak)en ’n schijfje citroen of limoen, doe dit in je mooiste glas et voilá… je hebt ’n heerlijk drankje, ook heerlijk op warme zomerdagen.

Jennifer

Mjn favoriete mocktail is vlierbloesemsiroop, Sprite of 7-up, takje munt en wat frambozen in een glas.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat