This was the news

Er gebeurt veel in ons land en in het buitenland wat betreft alcohol, het gebruik daarvan en de regels die erbij horen. Wij zetten de meest opvallende nieuwtjes op een rij voor je.

1. De gezondste sportkantine van Nederland is bekend

Tennisvereniging De Drieban uit Venhuizen is uitgeroepen tot de gezondste sportkantine van West-Friesland. In de kantine is tabak en alcohol onder de 18 taboe.

De campagne NIX18 is onderdeel van het programma ‘In Control of Alcohol & Drugs’. Dit programma van de GGD en gemeenten in Noord-Holland Noord heeft als doel het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren te voorkomen en verder terug te dringen.

In de afgelopen periode zijn er ‘mysteryshoppers’ langsgegaan bij de sportverenigingen. Ze hielden een ID-check en boden de verenigingen kansen om in gesprek te gaan over zaken waar ze tegenaan lopen rondom de NIX18 norm. Bron: nhnieuws.nl.

2. Veel kritiek op alcoholgebruik in Belgische series

De Belgische soap ‘Thuis’ kon op veel kritiek rekenen toen Jan De Meulemeester, hoofdredacteur bij Trends en Kanaal Z, onlangs op X schreef over het alcoholgebruik in Thuis “In 7 scènes wordt alcohol geconsumeerd, in een aflevering van amper 25 minuten”. En Thuis is niet de enige serie met scènes waarin regelmatig alcohol wordt gedronken. Ook in de series ‘Familie’, ‘Knokke off’ en ‘2dezit’ is dit het geval. Het houdt de gemoederen bij onze zuiderburen flink bezig. Bron: demorning.be.

Hoe zit dat eigenlijk bij onze eigen huissoap: Goede Tijden Slechte Tijden?

De meeste alcohol wordt in GTST ’s avonds na 20.00 uur gedronken. Een kleine 30% in de vroege avond en bijna 20% voor 17.00. In 4% van de drinksituaties wordt overdag voor 12 uur alcohol gedronken. In GTST is vooral het drinken van wijn populair (58%), gevolgd door sterke drank (22%) en bier (15%). Bron: stap.nl.

Dit is een ouder onderzoek. Wellicht dat het alcoholgebruik nu anders is. Hier zijn helaas geen cijfers over te vinden.

3. Rode wijn geeft hoofdpijn

Ben je benieuwd waarom je van het drinken van rode wijn altijd zo’n hoofdpijn krijgt? Quest komt met het antwoord. Spoiler alert: de boosdoener is antioxidant quercetine…Bron: quest.nl.

Gerelateerd

Background

Na het tandenpoetsen je mond spoelen met mondwater. Veel mensen geeft het een extra fris gevoel. Goed te begrijpen. Toch is het ook met dit middel een beetje opletten. Althans…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat