Daarom is pauzeren óók goed voor je

Bij IkPas schermen we graag met de voordelen van een (tijdelijke) alcoholpauze. Niet omdat we je willen overtuigen van ‘ons gelijk’; er zitten gewoon echt heel voor voordelen aan geen alcohol drinken. Denk aan beter slapen, gewichtsverlies en een dikkere portemonnee bijvoorbeeld. En er is meer. Wat te denken van betere levens- en voedingskeuzes maken en meer scherpte en focus?

Betere levens- en voedingskeuzes maken

Je denkt er misschien niet één, twee, drie aan als je (tijdelijk) nuchter door het leven gaat, maar gedurende een alcoholpauze zijn de keuzes die je maakt over het algemeen veel gezonder. Een katerig hoofd en lichaam geven de voorkeur aan een vette hap en vinden het skippen van de bootcamp work out, spinningles of hardlooprondje geen probleem. Voel je je fit, dan geef je sneller de voorkeur aan gezond eten en sport je lekker(der).

Scherpte en focus

Zoals we al vaker aangaven, heeft alcohol een negatief effect op alle organen dus ook op de hersenen. Omdat je na een avondje drinken nog dagen last kunt hebben van een brain fog (hersenmist) functioneer je ook minder. Je concentreren is lastiger, je onthoudt informatie minder goed en je moet soms moeite om de juiste woorden te vinden. Als je (tijdelijk) niet drinkt, heb je logischerwijs ook niet meer te maken met dit soort ‘wazige’ dagen. Je hebt volledige scherpte en focus en dat merk je terug in je werk. Wat zeggen we, dit werkt door in je hele functioneren.

P.S: Voor het opfrissen van het geheugen rondom het effect van alcohol op de hersenen: bekijk dan this video waarin neuropsycholoog Erik Scherder uitlegt wat alcohol met de hersenen doet.

Gerelateerd

Background

Boekentip: Alcohol Alarm!

Eerst was er de podcast ‘Alcohol Alarm!‘ en nu is daar dan ook het boek. Bekende Vlaming Evi Heyndrickx, podcaster, spreker, entert(r)ainer en mentor, vertelde eerder in podcastvorm al openhartig…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat