Non-alcoholic alternatives from IkPas participants

De een zweert bij thee met gember, terwijl de ander geen genoeg krijgt van een siroop met een twist. Wat je voorkeur ook is: het maakt niet uit, als het je maar smaakt. Heb je jouw non-alcoholische favoriet nog niet gevonden? Misschien dat de tips van deze collega-pauzeerders je inspireren.
Yvonne
Hierbij mijn favorieten:
Bundaberg gemberbiertjes low sugar
Ice tea no sparkling zero met ijs munt en citroen
Sparood citroen gember munt
Lonie
Vorig jaar heb ik ook meegedaan aan IkPas.
Water en limonade werd ik na een paar maanden zat, dus ging ik op zoek naar iets anders.
Gelukkig heb ik iets lekker gevonden: Crodino Rosso mét tonic (0% suiker). Heerlijk verfrissend drankje voor in het weekend!
carlac
Deze receptenpagina van Teisseire heb ik pas ontdekt. En vooral dit recept is super: Bitter Orange! Teisseire sinaasappel siroop 0.0 met Tonic 0.0 en een schijf sinaasappel. Serveer dit met of zonder ijs. Qua verhouding doe ik niet 1:3. Ik schenk minder siroop, zodat je het bitter van de tonic nog lekker blijft proeven.
Harry
Ik ben fan van Paulies Ginger. Een gemberdrankje dat ik graag gewoon zo mag drinken, maar ook vaak mix met heet water of -als ik mijn dorst wil lessen- met Sparood.
Hannie
Mijn favoriete alternatief is Ginger Ale. Ook heb ik inmiddels veel soorten biologische thee ontdekt, die erg lekker smaken bij verschillende gerechten.
Over thee gesproken
Just like wine, a tea in combination with a dish can enhance the taste and make it even more beautiful and rich. The perfect combination ensures that both the dish and the tea come into their own even better. For example, the flavors of a piece of smoked salmon come out even better when a green tea, such as a sencha or Lovely Jasmine is drunk.
The diversity of flavors and types of tea means that a suitable tea can be found for every type of dish. Very nice to experiment yourself and to look for a nice tea and food combination and to surprise your guests with a tea arrangement with a dinner at your home.
Tasty combinations:
Smoked fish - Lovely Jasmine, sencha, Chun Mee
Grilled vegetables - Golden Osmantus, White Monkey, sweet rose
Creamy soup – Tie Guan Yin, White Monkey, Lovely Jasmine
Meat – Yunnan Dian Hong, Darjeeling Margaret's, China Pu-ehr
Fish / Chicken – Chun Mee, Golden Osmantus, Rosemary's Whisperer
Chocolate - Golden Yunnan, Green Sweet Chai, Feel Well Balanced
Cheese fondue & Tea
Delicious with cheese fondue and also good for digestion with a heavy dish, is drinking tea. Choose a soft green or white tea as Mao Feng, Lovely Jasmine or sencha.
The wine can also be easily replaced with tea for the preparation of a delicious cheese fondue. For example, choose a firm smoky Lapsang Souchong.
Deze theeën en ideeën komen van Barbara Veldhuizen. Zij is de bedenker van Teastreet. Je vindt hier meer dan 100 losse theesoorten.