Esther aan het woord

Hier is er weer een uit de categorie: practice what you preach.
De afgelopen twee jaar heb ik als teamleider mogen werken binnen het IkPas-team. Dit team is de hardwerkende motor achter de IkPas-campagne en -challenges, zoals Dry January. Met IkPas ga je een uitdaging aan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet.

Om mijn IkPas-periode als teamleider af te sluiten deed ik net als duizenden andere Nederlanders mee aan Dry January. Maar mijn #eigen challenge trok ik nog wat langer door met, wat velen omschrijven als de ultieme uitdaging: zonder alcohol carnaval vieren.

Doelgedrag 2:
“Zet je alcoholgebruik minstens een maand per jaar op #pauze”

Na 6 weken geen alcohol drinken ging ik het carnavalsweekend in. Op zaterdag vierde ik in de stad waar ik ben opgegroeid: Weert. Op zondag en maandag ging ik naar de hoofdstad van de vastelaovend: Maastricht. Drie dagen lang bleef ik #nuchter. Mijn ervaring? Veel voordelen en nog altijd een geweldig feest.

Ik ben als klein meisje opgegroeid met de carnavalsmuziek. Beppy Kraft, Sjeng oan de geng en de polonaise maken mij altijd vrolijk, bier of geen #bier.

Het verkleden is een hobby op zich. Zeker in Maastricht waar men het hele jaar door werkt aan kostuums met allerlei tierelantijntjes. Je kijkt je ogen uit. De geschminkte gezichten zijn echte kunstwerken. Dat wordt er nuchter ook zeker niet minder om!

Na het uitgaan tot in de latere uurtjes stond ik in de ochtend weer met een fris koppie op! Dat was het grootste voordeel van niet drinken: je bent fit! Je voelt je niet opgeblazen, ongezond of brak maar energiek en lekker! Wie wil dat nou niet?

Carnaval draait voor mij om gezelligheid met vrienden en familie. Dat was er dit jaar ook zeker niet anders om! Er werd met begrip gereageerd op dat ik geen alcohol dronk. Uit automatisme werd me soms nog hier en daar iets aangeboden, maar er werd me zeker niks opgelegd. Daarbij had ik vaak mijn glas gevuld met alcoholvrij bier. Waardoor ook veel mensen niet eens doorhadden dat ik niet dronk.

Kortom, het is mogelijk: een carnaval zonder alcohol.

Deze eigen IkPas challenge was voor mij de afsluiting van mijn rol als teamleider vanuit Objectief. Het geweldige team gaat verder en staat het hele jaar voor je klaar om je te #ondersteunen met je alcoholpauze. Ik wil @martijn planken, @rob bovens, @sanne de koning, @helena huijssoon, @katja Klarenbeek en @dina matti en @kim joe lie van @Nuchter bedanken voor de fijne tijd samen. Jullie zijn toppers!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat