Ontspannen tijdens je zwangerschap

Voordat je zwanger was, dronk je misschien wel eens een glas alcohol ter ontspanning. Na een drukke dag of bij een gezellig uitje met vriendinnen kwam er een glas wijn of wat bij kijken. Nu je zwanger bent, drink je niet en wil je toch ook nog steeds ontspannen. Hoe je dat doet? Lees snel verder.

Stress en drukte zijn niet goed voor jou en je baby. Belangrijk dus om regelmatig te ontspannen. En dan niet met een drankje, want alcohol is niet goed voor de ontwikkeling van je baby. Gelukkig zijn er veel andere manieren om te kunnen ontspannen. Zoals een warme douche of een uitgebreide baddersessie.

Theetje erbij?

Met een warm bad of een fijne douche spoel je de drukte van die dag van je af. Het is ook een moment om even bewust bezig te zijn met je baby in je buik. Maak contact, praat tegen je kindje en luister ondertussen naar je favoriete muziek. Of lees een boek in bad. Een kop thee en een boekje maken jouw relaxmoment compleet!

Massage graag

Na een uitgebreide bad- of douchesessie hoort een massage. Smeer jezelf in met huidolie. Als kers op de taart vraag je je partner om je rug en/of voeten te masseren. Hij of zij kan toch niet weigeren? Want jij bent zwanger ; ).

Tip: Nu je zwanger bent, is heel warm badwater (39 graden of meer) niet aan te raden. Dit in verbad met de kans op oververhitting. Zorg dat het badwater lauwwarm van temperatuur is (onder de 39 graden) en blijf niet te lang in bad zitten. Tussen de 10 en 20 minuten is prima. 

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat