Daag zus! Daag alcohol!

Woensdag 1 januari 2020

Het is 13:15 als ik wakker word. Knallende koppijn overvalt me. ‘Ik ga nóóit meer drinken’, zeg ik tegen mijn moeder als ik de woonkamer binnenstrompel. Het is niet de eerste keer dat ik dat zeg. Op de één of andere manier krijg ik het toch steeds weer voor elkaar om net één of meerdere glazen te veel te consumeren. Maar deze maand niet! Nu IkPas van start is, ben ik vastberaden om de komende 30 dagen geen alcohol te nuttigen. Dit is het vierde jaar dat ik meedoe en tot nu toe heb ik het er altijd nog goed vanaf gebracht.

Vanavond staat de eerste uitdaging op de planning. Het afscheidsfeest van mijn zusje, die voor een jaar naar Engeland vertrekt. Tegelijkertijd is het een nieuwjaarsreceptie en zit iedereen uiteindelijk feestelijk met een glas wijn of bier in de hand. Maar ik niet! Naast het feit dat ik er ook totaal nog geen behoefte aan heb, ga ik deze maand geen glas alcohol aanraken. Ik kom de avond door met 3 koppen thee en een glas spa rood: ook best feestelijk als je het mij vraagt.

Donderdag 2 januari

We nemen nog een keer (maar nu echt!) afscheid van mijn zusje. Dit keer met zijn viertjes, papa mama, Lianne en ik. We gaan uit eten en normaal gesproken hoort daar dan een lekker glas pinot grigio, een speciaalbiertje of cocktail bij, maar ook vanavond sla ik met gemak af. In plaats daarvan drink ik een alcoholvrije cocktail, net zo lekker. We zijn vrij laat thuis, waarna ik direct mijn bed induik. Easypeasy.

Vrijdag 3 januari

Weekend! Normaal gesproken een feest- en stapavond, maar vanavond doe ik het rustig aan. Ik heb mijn eerste werkdag bij mijn nieuwe werkgever en omdat het mega druk is, vergeten we de vrijmibo (vrijdagmiddagborrel). Mooi, want dat voorkomt ook weer sociale teleurstellingen. ‘Ach Paula, je eerste werkdag! Neem toch een biertje’. Nee, om 19:30 zit mijn werkdag erop en sluit ik mijn avond rustig af met een film en een kop thee. Prima eerste (halve) weekje zo!

 

 

 

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat