Hoofdpijn, het zal toch niet…?

Als ik dit schrijf is het dag 3 van IkPas. Vlak nadat ik wakker werd, kreeg ik een stevige hoofdpijn. In ieder geval niet van de avond ervoor, dat is zeker. Want het viel mij nog alleszins mee om van de witte wijn af te blijven dit weekend. Ontwenningsverschijnselen? Hoofdpijn is er wel een, las ik in de IkPas-mail van vandaag. Misschien is dat nog wel erger dan hoofdpijn van de avond ervoor…Weet je wat: ik gooi het op vroeg opstaan en onze pup Jules die al heel vroeg alle kanten op stuiterde en overal zijn tanden inzette. Dat voelt toch beter, dan denken dat het ontwenningsverschijnselen zijn.

Dit is de vierde keer dat ik meedoe. Een keer heb ik het al vrij snel opgegeven. De andere twee keer ben ik met vlag en wimpel (en badges) geslaagd. Ik merk dat het echt helpt om hieraan mee te doen. Ik vond november een mooie maand om het zelf te doen. Niet drinken zit al een beetje in de naam van de maand, geen verjaardagen of andere bijzondere gelegenheden. Maar helemaal alleen viel het toch tegen.

Ik ben Mike, 53 en Rotterdammer. In totaal hebben mijn vriendin en ik 5 kinderen in de leeftijd van 19 tot en met 27. Bij toeval in een mooie geboortevolgorde: ’94, ’96, ’98, ’00 en ’02. En nee, we zingen niet samen op de trap van ons ‘schloss’. Samengestelde gezinnen werken niet altijd even goed, maar met enige trots kunnen we zeggen dat we een hecht gezin vormen. Ook nu er 4 uit huis zijn. En dus sinds 2 weken een pup van nu 10 weken.

Ik kook graag en houd van etentjes (het liefst met dat grote gezin of voor vrienden), sport zo’n 4x per week om de balans te houden, ga graag de stad in met mijn vriendin om op de markt te slenteren of wat te drinken in een van onze vaste kroegen.

2022 wordt een spannend jaar. Ik heb besloten om nu eindelijk werk te maken van mijn echte passie: jongeren (vooral voor degenen die vastlopen) verder helpen met coaching en training en daar een mooi bedrijfje rondom te bouwen. Heel wat anders, want tot nu toe zat ik vooral in de openbare orde en veiligheid bij overheden. Als consultant, beleidsadviseur en manager. Daar is wel de kiem gelegd trouwens. Veel gedoe later kan worden voorkomen als jongeren wat meer aandacht krijgen en eerder leren hoe zij eigenaar kunnen worden van hun eigen leven.

Maar ook spannend, omdat ik met mijzelf heb afgesproken dat als ik op 1 juni niet wat meer ‘drankdiscipline’ op kan brengen, ik dan helemaal stop..

Ik ben geen alcoholist. Ik heb al mijn tanden nog en heb geen ingevallen wangen. Ook heb ik geen fles wodka verstopt in de stortbak. Dus dat echt niet…..Ik denk dat ik, net als veel mensen die meedoen, graag een wijntje of een gin-tonic drink. En vind dat daar niet zoveel mis mee is. Maar dat ik ook (en ik weet bijna wel zeker dat ik daar niet alleen in ben) iets vaker dan ik wil, meer drink dan ik van plan was. En dan net wat minder fris ben de volgende ochtend. En dat soms misschien ook wel eens twee dagen achter elkaar. Herkenbaar?

En dat terwijl ik echt wel weet, dat het niet goed voor mij is. Dat ik beter slaap, mij frisser en scherper voel als ik het niet doe. Dat ik meer energie heb en meer gedaan krijg. En dat meer wijn niet per se meer kwaliteit van de avond betekent. Best wel dom dus. Maar waarom dan? Om dat eens nader te onderzoeken leek het mij goed om te gaan bloggen. Dus daarover de volgende keer meer.

Mike in het kort

Ik ben Mike Koning, ik ben 53 en woon in het centrum van Rotterdam. Ik woon samen met Karin. Samen hebben we 5 kinderen in de leeftijd van 19 t/m 27. Mijn dochter (de jongste van het stel woont bij ons). Ik sport veel, hou van reizen en lekker koken, eten en uitgaan.

Ik doe voor de vierde keer mee. De eerste keer was geen probleem, de tweede keer is het niet gelukt en de derde keer vorig jaar ging ook prima.

Ik doe mee voor de reset. Bij dat koken, eten en uitgaan vind ik het lekker om drankje te doen. Helaas lukt het mij vaak niet om het bij een acceptabel aantal te houden. Ik heb mijzelf voor 2022 een half jaar gegeven om het nu eindelijk onder controle te krijgen. Als het niet lukt stop ik helemaal met drinken.

Zolang de lockdown van kracht is, zie ik er niet echt tegen op. Als de kroegen opengaan wordt het moeilijk om daar niet te drinken. Voor mij is kroegbezoek en alcohol aan elkaar verbonden.

Kortom, best wat uitdagingen als het gaat om alcoholgebruik.

 

 

Gerelateerd

Blog Mike

Tot slot de conclusie

De laatste week van IkPas en mijn laatste blog. In alle eerlijkheid, ik vond het niet heel moeilijk. Echt zware momenten heb ik niet gehad. Dat mijn vriendin meedeed en…
Lees meer
Blog Mike

Barstensvol energie

Zo, na twee blogs met ontwenningsverschijnselen begint de winst echt voelbaar te worden. Vermoeidheid heeft plaatsgemaakt voor energie, de eerste kilo’s zijn eraf en ook het hardlopen gaat weer richting…
Lees meer
Blog Mike

Zo, echt moe man…

Vorige week schreef ik over hoofdpijn. Die was gelukkig snel weg. Maar man, wat ben ik moe de laatste dagen. Ik slaap zo’n 8 uur per nacht heel diep (dat…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat