Blogger aan het woord

Mijn naam is Karin de Groof, ik ben de middelste van een drieling en wij zijn afgelopen december 50 geworden! Ik heb dit gevierd met een lunch voor mijn vriendinnen en de wijn vloeide rijkelijk! Ik woon in Heesch met mijn man Michiel, twee zonen Joep en Olivier en onze hond (boerenfox) Mees.

Ik werk in het cateringbedrijf van mijn man en zwager. In mijn vrije tijd wandel ik, padel ik en ga ik graag uiteten. Ik hou van Parijs en hoop daar ooit nog eens te mogen gaan wonen! Ik heb een haat-liefde verhouding met alcohol. Ik heb bier leren drinken tijdens carnaval in ons dorp Nuenen en op hockeyfeestjes. Gedurende mijn studie dronk ik ook doordeweeks en in het weekend. Er was altijd wel een reden om alcohol te drinken. Naarmate ik ouder werd kreeg ik steeds meer last van katers en slecht slapen daarom deed ik in 2017 de eerste keer mee aan IkPas. Wat vond ik dat moeilijk… en zo ontzettend saai..

Maar de voordelen waren fantastisch. Ik voelde me fris en fruitig, sliep als een roosje en had geen kater!

In 2020 werd er borstkanker geconstateerd bij mij. Tijdens de lockdown kreeg ik mijn chemo. Dat was een moeilijke tijd. Ik heb toen een jaar geen alcohol gedronken. Daarna toch weer wat gaan drinken, maar helaas kan ik er niet meer zo goed tegen. Dit wordt mijn vijfde IkPas. ik merk dat het mij steeds makkelijker afgaat.

Ik vind de tips, blogs en badges erg motiverend. Je doet het samen en dat is erg fijn. Ik hoop dat jullie dat ook zo gaan ervaren! Wat het ook makkelijker maakt voor mij ,is dat er tegenwoordig zoveel heerlijke alternatieven zijn. Na twee glazen spa rood drink ik graag iets anders. Ik wens iedereen heel veel succes en we gaan deze januari knallen zonder alcohol!

Liefs,

Karin

Gerelateerd

Blog Karin

Blogger aan het woord

Hoewel mijn gezelschap iets te vaak op een weer-app kijkt om verontruste opmerkingen te maken over hoe het er tijdens de rest van onze vakantie uit zal zien, geniet ik…
Lees meer
Blog Karin

Blogger aan het woord

Inmiddels drink ik al 2 maanden niet en ik begin te merken dat het al bijna een gewoonte is geworden. Gisteren realiseerde ik me dat ik tijdens mijn jaarlijkse stilteretraites…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat