Blogger speaking

Inmiddels drink ik al 2 maanden niet en ik begin te merken dat het al bijna een gewoonte is geworden. Gisteren realiseerde ik me dat ik tijdens mijn jaarlijkse stilteretraites ook nooit drink en dat ik me dan altijd fitter voel. Gek eigenlijk dat ik dan na zo’n retraite toch altijd weer in mijn gewoonte stapte van een wijntje (of 2) drinken als ik in gezelschap ben.

Nu voel ik me dus dagelijks zo helder en schoon als ik de afgelopen jaren me alleen tijdens een retraite heb gevoeld! Jemig, ik verbaas mezelf er gewoon over.

Wat een destructieve neiging eigenlijk!

Kan ik ook wel weer relativeren hoor, wat kan er nou mis zijn met een wijntje op zijn tijd… maar toch… het is dus iedere keer een beetje gif…

Deze week ben ik weer begonnen om mijn wekker op 6 uur te zetten, zodat ik een uur de tijd heb om te mediteren, yoga te doen en eventueel nog wat te schrijven. Misschien heb ik dan soms nog tijd over om een korte wandeling te maken ook, voordat ik om 8 uur op mijn werk zit.

Dat heel vroege opstaan heb ik jaren geleden een tijd lang als gewoonte gehad en vond ik toen heerlijk.

Sinds ik samenwoon is het moeilijker, omdat het extra lekker is om me nog even om te draaien en mijn partner naast me te voelen… maar zelfs daar kan ik nu meer helder naar kijken… uit bed springen gaat me waarschijnlijk meer brengen.

Dit is nu duidelijk nog níet een gewoonte geworden… en dat zal ook nog wel even duren, want volgende week ben ik op vakantie… niet het beste moment om deze nieuwe gewoonte te consolideren.

Eerst op naar Portugal, waar mijn zusje woont en wij heerlijk in een vakantiehuisje naast haar huis kunnen verblijven.

Op naar het nu al zonnige zuiden, waar lekkere wijn wordt gemaakt en een goed glas port bij de dagelijkse routine hoorde, toen wij er de vorig keer waren.

Deze keer helder en fris te ervaren, daarover volgende week meer…

 

 

Gerelateerd

Blog Karin

Blogger speaking

Jeetje, het is al weer tijd voor mijn laatste blog. Ook deze 40 dagen zijn om gevlogen en nu drink ik dus al bijna 3 maanden (op een bewust momentje…
Lees meer
Blog Karin

Blogger speaking

Hoewel mijn gezelschap iets te vaak op een weer-app kijkt om verontruste opmerkingen te maken over hoe het er tijdens de rest van onze vakantie uit zal zien, geniet ik…
Lees meer
Blog Karin

Blogger speaking

Tja… en dan doe ik dus hartstikke gezond en lijkt er ineens van alles aan de hand te zijn. Zonder alcohol voel ik me relatief fris, maar helaas slaap ik…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat