Blogger speaking

Dat ruimt lekker op!

Ik voel me de laatste dagen enorm energiek. Of het komt omdat de zon regelmatig schijnt, we richting het voorjaar gaan, ik weet het niet, maar ik ben er wel blij mee. Omdat ik me zo energiek voel ga ik graag elke dag even naar buiten om heerlijk te wandelen. Enerzijds om mijn hond uit te laten, anderzijds ook voor mezelf. Wandelen is ontspannend en goed voor je gezondheid en sinds ik niet meer drink geniet ik er zóveel meer van. Mijn hoofd is helder en fris. Het hoeft geen kater van de vorige avond meer weg te werken, waardoor ik tijdens het wandelen gewoon veel meer geniet dan in de periode dat ik nog wel regelmatig dronk.

Ik ben dol op het voorjaar en de zomer, en dat deze jaargetijden voor de deur staan zal ook zeker meewerken aan het ‘goed voelen’. De bloemetjes steken hun kopjes boven de grond uit en de bomen beginnen uit te lopen. Allemaal kleine beloften van een nieuw seizoen. Vanmorgen liep ik langs een magnolia welke in volle bloei staat, met bloemen die heerlijk ruiken. Prachtig! Ik geniet!

Omdat me zoveel meer opvalt en ik veel frisser ben in mijn denken, registreer ik ook veel meer. Niet alleen de bloemen en de bomen maar ook het zwerfafval wat ik langs de weg zie liggen en in de plantsoenen. Ik vind dat jammer, want de natuur en uiteindelijk de mens heeft hier geen enkel baat bij en hoe klein is de moeite om je afval mee naar huis te nemen denk ik dan.

Waarom weet ik niet, maar ik trok de link met alcoholgebruik. Je lichaam is ook de hele dag bezig met afval verzamelen, scheiden en opruimen. Zoals ik mezelf frisser en blijer voel sinds ik mijn lichaam niet meer vervuil met alcohol, zo zal de natuur ook ‘blijer’ zijn zonder al dat zwerfafval. En het ziet er ook nog eens allemaal verzorgder uit buiten.

Mijn lichaam ruimt mijn afval automatisch op. Ik hoef daar niet veel voor te doen. Het gaat in een gezond lichaam, met een gezond aanbod aan eten en drinken als het ware allemaal vanzelf. Wanneer we ongezonde voeding eten of drinken zal ons lichaam uiteindelijk gaan protesteren door te gaan haperen of ziek te worden of zoals met alcohol, je af en toe een flinke kater bezorgen.

De natuur is niet bij machte om onze troep op te ruimen, dus moeten wij dat doen. Nu zijn veel mensen daarin gelukkig al enorm goed bezig! Er is al veel meer bewustwording van het feit dat we ieder op onze eigen manier ons steentje moeten bijdragen.

Omdat mij dit zwerfafval zo opvalt en ik regelmatig in de natuur ben, dacht ik wel; ‘wat kan ik hier zelf aan doen.’ Daarom heb ik toen ik thuis kwam de gemeente benaderd en gevraagd om een prikstok, handschoenen en een zwerfafval milieupas. Met deze hulpmiddelen kan ik tijdens mijn dagelijkse wandelingetjes, lekker bezig zijn en het milieu een handje helpen. Zodat ik en anderen nog heel lang van de natuur kunnen genieten.

Meer en meer besef ik wat alcohol de afgelopen jaren voor invloed had op mijn lichaam en indirect dus op mijn leven. De energie die ik terug heb gekregen door te stoppen met alcohol is enorm. Dat was niet van de een op de andere dag. Mijn lichaam is de afgelopen periode druk bezig geweest met herstel en daar pluk ik nu de vruchten van. En ik dus niet alleen, ook de natuur vaart er wel bij.

Joyce

Gerelateerd

Blog Joyce

Blogger speaking

Eindelijk begint het erop te lijken dat mijn lichaam vrede sluit met mijn beslissing, om nòòit meer alcohol te drinken. Ik heb de afgelopen dagen minder vaak aan alcohol gedacht…
Lees meer
Blog Joyce

Blogger speaking

Deze week heb ik een afspraak bij de huisarts. Al lange tijd heb ik last van slaapproblemen en de afgelopen maanden is dat niet minder geworden. Ik had een kleine…
Lees meer
Blog Joyce

Blogger speaking

Afgelopen week ben ik enkele dagen met drie lieve vriendinnen naar Zuid-Spanje geweest. Het was heerlijk! Het zonnetje scheen en na een aantal drukke weken was het voor alle drie…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat