Uitleg

Welkom op het IkPas dashboard, jouw persoonlijke IkPas omgeving! Hier vind je alles wat je nodig hebt om jouw IkPas uitdaging tot een succes te maken. Om te zorgen dat je alles duidelijk hebt vind je hieronder een uitleg over alle onderdelen van je persoonlijke omgeving.

Heb je nog een vraag? Stuur dan een e-mail naar info@ikpas.nl.

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Optellen of aftellen

  De ene dag voelt anders dan de andere dag en daarom geven we je twee mogelijkheden tot ‘aftellen’. Je kunt zowel zien hoeveel dagen je nog ‘moet’ als hoeveel dagen je al onderweg bent, simpelweg door op het knopje met het pijltje te drukken.

 • Beloning

  Een uitdaging heeft een doel nodig en wat werkt dan beter dan een beloning? Onder het kopje ‘beloning’ kun je je eigen beloning instellen. Eerst beantwoord je de vraag over welke dranken je normaal gezien gemiddeld drinkt in een week en dan een vraag over hoeveel je drinkt. Het systeem rekent dan voor je uit wat je bespaart tijdens jouw IkPas actie. Vervolgens kun je daar zelf bij schrijven waar je met dit bedrag voor wil sparen en zelfs een foto uploaden van je spaardoel! Let op: het systeem werkt met de prijzen van een drankje zoals je dat in de supermarkt koopt. Het gaat dan om een glas bier á €0,60, een glas wijn €0,60 en een glas sterke drank á €0,75.

 • Badges

  Je ziet hier een overzicht van de badges die je al hebt gehaald, de badges die het meest populair zijn onder IkPas deelnemers en de badges die je nog kunt halen!

  Er zijn twee soorten badges:

  • Badges die automatisch worden uitgedeeld
   Sommige uitdagingen worden beloond omdat ze vasthangen aan een mijlpaal. Zoals bijvoorbeeld de: ‘al 35 dagen op pauze’-badge. Gedurende je IkPastijd zullen we je deze badges toekennen als beloning voor het behalen van mijlpalen.
  • Badges met uitdagingen die je zelf aan kunt gaan.
   Sommige badges hebben een uitdaging in zich, zoals de “Ik ben uit eten geweest”-badge. Deze mag je zelf verzilveren als je een avondje uit eten bent geweest zonder alcohol te drinken. Klik hiervoor op de grijze plek waar de badge moet komen en klik vervolgens op de blauwe “Ik heb deze overlevingsbadge gehaald” knop. Deel dit succes vervolgens met je vrienden door op het Facebook of Twitter-logo te drukken en laat weten dat jij geen enkele IkPas uitdaging schuwt!

  Je kunt badges deactiveren door er nogmaals op te drukken. Let op: een badge die aan een bepaalde datum of dag gekoppeld is, kun je pas de dag erna ophalen!

 • Mijn Profiel

  Onder het kopje Mijn Profiel kun je je gegevens wijzigen. Je naam, leeftijd geslacht en postcode.
  Ook kun je er je voorkeuren voor de frequentie waarmee je onze nieuwsbrieven wil ontvangen aanpassen. Wil je dagelijks wat van ons horen? Of om de 10 dagen? 20? Of juist helemaal niet? Je wachtwoord wijzigen kan ook hier.
  Voor het forum kun je hier je nickname instellen en ons laten weten of je mails wil ontvangen als je een bericht plaatst op het forum en daar reacties op krijgt.

 • Recepten

  Onder dit kopje publiceren wij gedurende de hele actie recepten voor lekkere alcoholvrije drankjes om zelf te maken. Heb je zelf een tip? Mails ons dan!

 • Jouw IkPas Coach

  Heb je een vraag over je deelname aan IkPas? Heb je hulp nodig bij het realiseren van je doel of wil je iets anders delen met iemand die jou kan helpen? Laat dan een bericht achter bij jouw eigen IkPas Coach. In elke IkPas regio is een IkPas Coach actief.

 • Dagboek

  Tijdens de campagne kun je een dagboek bijhouden. Per dag kun je een berichtje schrijven, met een emoticon je gemoedstoestand van die dag aangeven en ook eventueel aankruisen dat je die dag tóch gedronken hebt.

  Je kunt, als je dat wil, ook je dagboekpost doorplaatsen op het forum. Dat kan zowel anoniem als met een zelfgekozen nickname, dit is te allen tijde aan te passen in je profiel!

  Let op: het dagboek is alleen beschikbaar in je dashboard een computer, helaas nog niet in de app.

 • Forum

  Op het forum kun je berichten lezen van andere deelnemers en zelf ook berichten plaatsen. Zo kom je in contact met je mede-IkPassers!

  Kies een categorie en een titel en schrijf je bericht, of reageer onder berichten van anderen.

  Berichten plaatsen kan zowel anoniem als met een zelfgekozen nickname, dit is te allen tijde aan te passen in je profiel!

  Let op: het forum is alleen beschikbaar in je dashboard een computer, helaas nog niet in de app.

Wijzig instellingen voor chat