Zuid-Limburg

Mondriaan GGZ is de kartrekker van IkPas in Zuid-Limburg. We doen dit, omdat wij er zijn voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg en IkPas kan daar een stevige bijdrage aan leveren. Alcoholgebruik is immers een van de factoren die een invloed kunnen hebben op o.a. je stemming. Uit onderzoek weten we ook dat regelmatig alcoholgebruik kan leiden tot depressieve klachten of gezondheidsklachten (zoals slaapproblemen, hoge bloeddruk, maag-darmklachten, vermoeidheid).

WIE DOEN ER NOG MEER MEE?

Mondriaan doet het niet alleen maar met meerdere enthousiaste partijen. Alle 18 Zuid-Limburgse gemeenten dragen IkPAS een warm hart toe en hopen dat er meer bewustzijn ontstaat over alle gewoonten die wij kennen rondom alcoholgebruik. De gemeenten willen zoveel mogelijk inwoners inspireren om samen met hen de IkPAS periode aan te gaan.

De GGD Zuid-Limburg doet mee om de omgeving van jongeren zo verantwoord mogelijk in te richten als het om alcohol gaat. Dit betekent onder andere dat volwassenen zelf ook bewust moeten worden van hun eigen alcoholgebruik en de rol van alcohol in hun leven.

De kinderartsen van het MUMC+Maastricht en het Zuyderland doen mee omdat zij bezorgd zijn. Nog steeds zijn er veel ouders die alcohol toestaan onder de 18 jaar en daar zien zij op hun afdeling regelmatig de gevolgen van.

De grote vraag blijft dan nog over: Zet u ook met ons uw alcoholgebruik op pauze?!

CONTACT GEGEVENS

websitewww.mondriaan.eu
facebook/vz.preventie.mondriaan/

 

CONTACT GEGEVENS

websitewww.ggdzl.nl/
twitter@ggdzl
facebook/GGD-Zuid-Limburg

Statistieken

Alle challenges

Deelnemers

20

Geslacht

Man 38%
Vrouw 63%

Gemiddeld aantal dagen

626

Leeftijd

18 - 25 jaar 0%
26 - 35 jaar 11%
36 - 45 jaar 26%
46 - 55 jaar 16%
56 - 65 jaar 41%
66 - 75 jaar 6%
76 - 85 jaar 0%
86 - 95 jaar 0%
96 - 100 jaar 0%
Wijzig instellingen voor chat